Barbie filmi yasaklandı! Barbie filmi hangi ülkede yasaklandı ?

Barbie filmi yasaklandı! Barbie filmi hangi ülkede yasaklandı ?
Barbie filmi vizyona girmeden önce bir ülkede yasaklandı. Film, Çin tarafından benimsenen bir harita kullandı. Bu durum Asya'da bazı sorunlar yarattı.

Necdet Oktay Apaydın - Dünyayı kasıp kavuran Barbie filmi ilginç bir yasakla karşı karşıya. 20 Temmuz'da vizyona girecek olan romantik komedi, siyasi nedenlerle Vietnam'da yasaklandı. Margot Robbie'nin oynadığı bir Barbie, Çin ve Vietnam arasındaki gerilimi ateşledi.

Margot Robbie'nin baş rolünde oynadığı Barbie filmi Vietnam'da gösterilmeyecek

Warner Bros.'un yapımcılığını üstlendiği romantik komedi, yeni bir siyasi krizin ortasında. Çin hükümeti tarafından uygulamaya konulan Nine Stripes Line, Vietnam'ın egemenliğinin ihlali olarak görülüyor. Bu repliğin filmde yer alması Vietnam'da büyük etki yaratmıştı.

Vietnam Film Departmanı Direktörü Vi Kien Thanh, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, durumun çok endişe verici olduğunu söyledi. "Hollywood filmleri, filmlerinde Asya'ya atıfta bulunurken her ülkenin kültürel hassasiyetlerine ve siyasi dinamiklerine saygı göstermelidir" dedi.

Warner Bros. tarafından üretilen birkaç filmde benzer sorunlar vardı. Daha sonra, her ülkede lisans almak için sahneleri düzenleyerek veya belirli sahneleri tamamen keserek filme taviz verdi.

Bir Barbie bebek filminin gişede ilk haftasında 80 milyon doları bulması bekleniyor. Yasak, hem yerel olarak hem de Çin'de bazı endişelere yol açtı. Özellikle 'The Flash'taki hayal kırıklığı yaratan performansından sonra Barbie bebeklerinin başarısız olmasını beklemeyin.

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in oynadığı bir film. Animasyon stilleri gerçek dünyayı temsil eder. Yıldızlardan oluşan kadroda Dua Lipa, Lea Perlman, John Cena ve Marisa Abela yer alıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.