Lensa Uygulaması, TikTok'a Geliyor!

Son yılların en popüler sosyal ağlarından biri olan TikTok'un yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre platform, kullanıcıların yapay zeka destekli araçları kullanarak avatar oluşturmasına olanak tanıyacak. Sosyal medya inovasyonunu tahmin etmek için tersine mühendislik araştırmasını kullanan Matt Navarra tarafından keşfedilen bir özellik, kullanıcı deneyimini dönüştürüyor gibi görünüyor.

2022'nin sonlarına doğru Lensa isimli bir yapay zeka aracı piyasaya çıktı. Bu yapay zeka, kullanıcının fotoğrafını bir avatara dönüştürdü ve benzersiz bir görüntü oluşturdu. O zamanlar çoğu insan Lensa'da avatar oluşturuyordu. TikTok'un üzerinde çalıştığı yeni araç tam olarak böyle görünüyor. Üstelik bu özelliği kullanmak çok kolay.

TikTok'un yapay zeka destekli avatar oluşturma özelliğini kullanmak için minimum 3, maksimum 10 fotoğraf yüklemelisiniz. Daha sonra 5 farklı stil seçilir. Dakikalar içinde 30 avatardan birini oluşturun ve TikTok profil resminiz olarak kullanın. Ek olarak, avatarların tekli veya toplu olarak indirilmesi mümkün olacaktır.

TikTok avatarınızı bu şekilde başka bir platformda kullanabilirsiniz. Ancak her TikTok kullanıcısı bu yapay zekayı günde yalnızca bir kez kullanabiliyor.

TikTok, kullanıcı verileri tartışmasının odak noktası olabilir. Navarra, TikTok'un yapay zeka aracına yüklenen fotoğrafların avatar oluşturulduktan sonra silindiğini söyledi. Ancak buna inanıp inanmamak size kalmış. Son olarak, bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir açıklama olmadığını lütfen unutmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi