Kanye West çöküşte; Tepkiler çığ gibi büyüyor

Kanye West çöküşte; Tepkiler çığ gibi büyüyor
Dünyaca ünlü rapçi Kanye West, her adımıyla olay olmaya devam ediyor. Rapçinin davranışları ve açıklamaları eleştirilere neden olurken hayranları da bir bir West'i terk ediyor gibi görünüyor. Sansasyonel ismin, Spotify'dan şarkılarının kaldırılması istenirken Yeezy marka ayakkabılara sahip olanların da ayakkabılarını satmaya çalıştıkları belirtiliyor.

Amerika başkanlığı için aday oldu, adını Ye olarak değiştirdi, ayrı olduğu eşi Kim Kardashian’ı ve sevgilisi Pete Davidson’ı sosyal medya üzerinden taciz etti, Yahudi karşıtı açıklamalar yaptı, Twitter ve Instagram’da engellendi, Adidas yöneticilerine yetişkin filmi izletip YouTube’da yayınladı ve son olarak da ünlü spor markası Skechers’a randevu almadan zorla girip video çekmeye başlayınca güvenlik görevlilerince binadan çıkartıldı…

Tüm bu hareketleri ve çok daha fazlasıyla Kanye West son yılların en sansasyonel isimlerinden biri. Ancak West, son zamanlarda özellikle Yahudi karşıtı söylemleri yüzünden sert eleştirilerin hedefinde. Pek çok marka ile ortaklığı olan West şimdi bu açıklamaları yüzünden işbirliklerinin bir bir sona erdiğine şahit oluyor.


HAYRANLARI BİR BİR SATIŞA ÇIKARMAYA BAŞLADI

45 yaşındaki rapçi ile bağlarını kesen Adidas’ın ardından Gap ve Balenciaga da West ile anlaşmalarını sonlandırdı. Bu haberlerin üzerine de Kanye West hayranlarından ilginç bir tepki geldi.

Adidas ve Kanye West’in ayrılması üzerine ‘Yeezy’yi satmak’ için yapılan çevrimiçi aramalar yüzde 500’den fazla arttı.

Kanye West’in Yeezy ayakkabılarının sahipleri, Adidas’ın rapçi ile bağlarını kestiğini açıklamasından sadece bir gün sonra, çevrimiçi spor ayakkabının satışına başlamış görünüyor.


Hollywood ünlüleri hakkında haberler hazırlayan Celeb Tattler tarafından yaptırılan bir analize göre, Adidas’ın West’in Yahudi karşıtı açıklamaları nedeniyle Yeezy ayakkabı üretimini durdurmasından sonra, ‘Yeezy’yi satmak’ terimleri için yapılan aramalar 26 Ekim’de yüzde 581 oranında çarpıcı bir artış gösterdi.

Ayakkabı sahiplerinin satışı yapma nedeni ise belirsiz. Birçok Yeezy sahibi, nadir bulunan bir çift elde etmeyi uman koleksiyonculara mı hitap etmek istiyor yoksa yaptıkları yüzünden artık West’e ait bir tasarıma sahip mi olmak istemiyor, bilinmiyor.


SPOTIFY’DAN ŞARKILARININ KALDIRILMASINI İSTEDİLER

West’in son açıklamaları sadece ayakkabılarını elden çıkarmak isteyen hayranlar yaratmadı, aynı zamanda şarkılarını görmek ya da duymak istemeyen bir kitle de yarattı. Spotify’ın West’in şarkılarını platformdan kaldıracağına dair söylentiler çıkarken Spotify’dan bir açıklama geldi.

Söylentilerin ötesinde platforma, pek çok öfkeli müziksever West’in şarkılarının kaldırması çağrısında bulunuyordu. Spotify CEO’su Daniel Ek, tartışmaların ardından konuyla ilgili bir açıklama yaptı.


“MÜZİĞİ POLİTİKAMIZI İHLAL ETMİYOR”

Ünlü rapçinin müziğinin Spotify’dan kaldırılması yönünde yapılan çağrılara rağmen Ek, West’in yorumları korkunç olsa da yasal olarak Ye olarak bilinen sanatçının şarkılarının, şirketi izin verdiği sürece abonelere açık kalacağını söyledi.

Reuters’e verdiği demeçte Ek şunları söyledi: “Bu gerçekten sadece onun müziği ve müziği politikamızı ihlal etmiyor. Harekete geçmek isteyip istememek onun şirketine kalmış.”

Ek, West’in bir şarkıda veya podcast’te Yahudi karşıtı yorumlar yapması durumunda Spotify’a yüklenmeyeceğini de sözlerine ekledi.


BİR GECEDE MİLYONLARCA DOLAR KAYBETTİ

West son zamanlarda sadece markalarla anlaşmalarını kaybetmiyor aynı zamanda Madame Tussauds’daki balmumu da bir arşive taşındı. Ajansı CAA ünlü rapçi ile bağlarını kesti ve film şirketi MCR, rapçi hakkındaki belgeseli yayınlamayacağını söyledi.

Forbes’un haberine göre de West’in net değeri, Adidas ile bağlarını kestikten sonra bir gecede 2 milyar dolardan 400 milyon dolara düştü. (Sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.