Kevin Spacey tüm cinsel saldırı suçlamalarından aklandı

Kevin Spacey tüm cinsel saldırı suçlamalarından aklandı
Hollywood aktörü Kevin Spacey, Londra'daki cinsel saldırı davasında tüm suçlamalardan aklandığı için mahkemede ağladı.

Southwark Kraliyet Mahkemesi'ndeki jüri üyeleri, 2001 ile 2013 yılları arasında dört erkekle ilgili dokuz cinsel suç suçlamasıyla ilgili olarak beraat kararı verdi. Daha sonra konuşan Bay Spacey, jüriye "minnettar" olduğunu ve 12 saatten fazla süren müzakereleri için onlara teşekkür ettiğini söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ABD'li aktör, bir kişinin rızası olmadan cinsel faaliyete girmesine neden olmaktan ve bir kişinin rızası olmadan nüfuz edici cinsel faaliyette bulunmasına neden olmaktan biri olmak üzere yedi adet cinsel saldırıdan beraat etti.

Karar okunduktan sonra elini göğsüne koydu, jüri üyelerine baktı ve odadan çıkmadan önce iki kez "teşekkür ederim" dedi.

Mahkemenin merdivenlerinde gazetecilere seslenen Bay Spacey, "benim için işlemem gereken çok şey" olduğunu söyledi.

"Karara varmadan önce tüm kanıtları ve tüm gerçekleri dikkatlice incelemek için zaman ayırdıkları için jüriye son derece minnettar olduğumu söylemek isterim."

"Bugünkü sonuçtan dolayı utandım. Ayrıca bu adliyedeki personele, güvenliğe ve her gün bizimle ilgilenen herkese teşekkür etmek istiyorum."

Duruşma sırasında savcı Christine Agnew KC, jüri üyelerine Spacey'nin "kişisel sınırlara veya alana saygı duymayan" ve "başkalarını güçsüz ve rahatsız hissettirmekten zevk alan" bir "cinsel zorba" olduğunu söyledi.

Agnew, Spacey'nin kurbanların "kasık" bölgesini "agresif bir şekilde" yakaladığını söyleyerek devam etti: "Bir keresinde işler bundan daha ileri gitti."

Savunma ekibi iddiaları zayıf buldu

Ancak Spacey'nin savunma ekibi iddiaları "zayıf" olarak nitelendirdi.

İfade veren Spacey, bir noktada mahkemeye suçlamalar ortaya çıktığında dünyasının "patladığını" söyledi. Duygusal bir Spacey, jüri üyelerine şunları söyledi: "Bir yargılama acelesi vardı ve ilk soru sorulmadan veya yanıtlanmadan işimi kaybettim, itibarımı kaybettim, birkaç gün içinde her şeyimi kaybettim" dedi.

Başka bir noktada, Spacey jüri üyelerine kendisinin bir "flört" olduğunu, ancak bu tür "gelişmelerin" onu "kötü bir insan" yapmadığını söyledi.

Kraliyet Savcılık Servisi BBC'ye yaptığı açıklamada , davadaki savcıların mahkemenin kararına “saygı duyduklarını” söyledi.

Bir sözcü yayıncıya şunları söyledi: "CPS'nin işlevi, bir kişinin ceza gerektiren bir suçtan suçlu olup olmadığına karar vermek değil, suçlamada bulunmanın uygun olup olmadığına dair adil, bağımsız ve nesnel değerlendirmeler yapmaktır."

Oscar kazanan Spacey, Olağan Şüpheliler ve Amerikan Güzeli'ndeki rolleriyle prestijli gonları kazandı. Ayrıca, 2017'de cinsel suistimal iddialarının su yüzüne çıkmasından önce beş sezon boyunca House of Cards'ta rol aldı ve bu, yöneticilerimin gösteriden atılmasına neden oldu.

2015 yılında fahri şövalyelik unvanı aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.