Russell Crowe büyükelçi oldu

Russell Crowe büyükelçi oldu
"Gladyatör" filmiyle "En İyi Erkek Oyuncu" Oscar ödülünün sahibi olan Russell Crowe, gerçek gladyatörlerin binlerce seyircinin önünde çarpıştığı Kolezyum'a ev sahipliği yapan Roma şehri tarafından onurlandırıldı.

58 yaşındaki Yeni Zelandalı aktör Russell Crowe’a, cuma günü, Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri tarafından “Roma’nın büyükelçisi” unvanı verildi.

Belediye binasında gerçekleşen törende Crowe’a ayrıca bir plaket de takdim edildi. Törende İtalyanca konuşan oyuncu, “Her zaman Roma’nın hizmetindeyim” dedi.

Belediye başkanı Gualtieri, kentin plaketini “Roma’nın Russell Crowe’a olan dostluğu ve sevgisinin sembolü olarak” verdiğini söyledi.


ÖDÜLE DOYMADI


Crowe, 2000 yılında çekilen “Gladyatör” filminde, gladyatör olmadan önce köleliğe zorlanan general Maximus’u canlandırdı. Ridley Scott’ın yönettiği film, çeşitli dallarda 5 Oscar da dahil olmak üzere toplamda 59 ödül kazandı.

Ünlü aktör, yönettiği ve başrolünü oynadığı “Poker Face” filminin dünya prömiyerini yapacağı kentteki film festivali için bugünlerde Roma’da bulunuyor. (Sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.