“Süleyman Efendi”den kötü haber! Rana Cabbar yoğun bakımda!

“Süleyman Efendi”den kötü haber! Rana Cabbar yoğun bakımda!
Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı “Süleyman Efendi” karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu Rana Cabbar’dan üzücü haber geldi. 

Necdet Oktay Apaydın - Ünlü oyuncu Rana Cabbar hastaneye kaldırıldı. 78 yaşındaki aktörün, hastalık haberini oyuncu Metin Yıldız duyurdu.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden çektiği videoyu sosyal medya hesabında paylaşayan Yıldız, Rana Cabbar’ın durumu hakkında bilgi verdi. Aktörün durumunun kontrol altında olduğunu söyleyen Yıldız, usta oyuncunun bakıma ihtiyacı olduğunu belitti.

Metin Yıldız yaptığı açıklamada, “Değerli oyuncumuz, büyük üstat Rana Cabbar hastalanıyor ve durumu kritik bir şekilde Taksim İlk Yardım Hastanesine getiriliyor. Doktoruyla konuştum şu an durumu iyi. Geldiğinden daha iyi... Kontrol altında. İlgiye, alakaya, aranıp sorulmaya, bakıma ihtiyacı var. İlgileniyoruz. Kamuoyuyla paylaşmak istedim. Teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

Rana Cabbar’ın sağlık durumu ile ilgili henüz hastaneden resmi bir açıklama gelmedi.

Rana Cabbar kimdir?

1 Ocak 1945 tarihinde İstanbul’da dünyaya Gelen Rana Cabbar, 78 yaşında. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda uzun yıllar oyunculuk yapan Cabbar, Uğur Mumcu'nun yazdığı "Sakıncalı Piyade" oyunundaki, "sakıncalı" rolünü ilk oynayan aktördür. Sinema ve dizilerde canlandırdığı rollerle de büyük ilgi gören aktör, özellikle Aşkı Memnu dizisinde canlandırdığı Süleyman Efendi karakteri ile geniş kitlelerce tanındı. Cabbar, Erden Kıral, Ömer Kavur, Şerif Gören ve Yavuz Turgul gibi önemli yönetmenlerin yapımlarında rol aldı. Tiyatroda yönetmenlik de yapan Cabbar, 2017 yılında Vezir Parmağı yapımı ile 22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülünü aldı. Aktör; Beyaz Gelincik, Yaprak Dökümü, Baraj, Kadın, Üç Kuruş, Kaçış, Hercai ve O Hayat Benim gibi dizilerin yanı sıra Kabadayı, Pars: Narkoterör ve Akrebin Yolculuğu gibi filmlerde de boy gösterdi. Beyoğlu’nda bir otelde yaşayan Rana Cabbar, sanat dekorasyonu ile de ilgileniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.