Twerk skandalıyla tanınan Ada Hegerberg kimdir?

Twerk skandalıyla tanınan Ada Hegerberg kimdir?
Dünyanın en iyi futbolcusunu belirleyen Altın Top (Ballon d'OR) ödülü töreni bir skandalı da beraberinde getirdi. Töreni sunan Fransız DJ Martin Solveig, Yılın Kadın Futbolcusu seçilen Ada Hegerberg'e sorduğu soruyla dünyayı şoka uğrattı.

Bu yıl 63'cüsü düzenlenen ve kimin kazanacağı merak edilen Altın Top sahibini buldu. 11 sene sonra Ronaldo veya Messi'ye gitmeyen ödülü Hırvat maestro Luka Modric kazandı. Real Madrid ve Hırvatistan ile yakaladığı başarıyla birçok otorite ve futbolcudan tam not alan tecrübeli futbolcu bu prestijli gecenin de en çok konuşulan ismi oldu. Ayrıca törende Yılın En İyi Kadın Futbolcusu kategorisinde de ödül verildi. Ancak bu esnada sorulan bir soru salondakileri ve izleyelneri şoke etti. Fransız DJ Solveig yılın en iyisi seçilen  Ada Hegerberg'e sosyal medyada meşhurlaşan ve squat yapan sporcuların icra ettiği Twerk dansını yapmasını istedi. Soğuk duş etkisi yaratan bu soruya Norveçli yıldız sadece 'Hayır' diyebildi. Mbappe'nin de ağzı açık kaldığı anlar objektiflere takıldı.

Kendisine yöneltilen cinsiyetçilik suçlamaları karşısında hedefe oturtulan Solveig, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada özür dileyip yanlış anlaşıldığını savundu. Samimi bir şekilde özür dilediğini belirten Fransız DJ, amacının twerk yapması değil, Sinatra şarkısında dans etmesini sağlamak olarak açıkladı. 20 yıllık sahne performansında kadınlara karşı davranışlarının da takip edilmesini isteyen Solveig saygılı olduğunu dile getirdi. Fransız yıldız; "Ada Hergerberg'den de özür dileyip durumu açıkladım. O da şaka olduğunu anladığını söyledi. Sözlerimle üzdüğüm herkesten özür dilerim. En önemlisi de Ada'yı ödülünden dolayı tebrik ederim." diye konuştu.

ada hegerberg

"SUÇLAMALARI DİKKATE ALMIYORUM"
Bu yıl ilk kez verilen Ballon d'Or En İyi Kadın Futbolcu ödülünü kazanan Hegerberg, Solveig'in sözleri için, "Solveig, ödül töreni sonrası yanıma gelip özür diledi. Cinsel suçlamaları ya da başka bir şeyi dikkate almıyorum. Açıkçası dans ettiğim için ve Ballon d'Or'u kazandığım için çok mutluyum." açıklamasında bulundu.

Ada Hegerberg, geçtiğimiz sezon Fransa'da 31 gol atarken, Şampiyonlar Ligi'nde 15 gol atıp takımına kupayı kazandırmıştı.

Norveçli oyuncu, bu sezon ise ligde 15, Avrupa'da 4 gol ile oynuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.