Maltepeli kadınlar sevgi sofrasında buluştu

Maltepeli kadınlar sevgi sofrasında buluştu
Maltepe Belediyesi, ilçenin 18 mahallesinde binlerce kadını “sevgi sofrası”nda buluşturdu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kadınlar felekten bir gün çalarken Belediye Başkanı Ali Kılıç da onları yalnız bırakmadı

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 8 Mart dolayısıyla ilçedeki kadınları düzenlediği bir yemekte buluşturdu. Belediyeye bağlı Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekte kadınlar, Maltepe’nin “sevgi sofraları”nda bir araya geldi. Komedyen ve “stand-up”çu Yusuf Öztürk’ün kadın-erkek ilişkileri üzerine soruları, anlattıkları fıkralar ve okuduğu şiirlerle büyük bir eğlenceye dönüşen yemekte kadınlar yer yer dans etti ve çeşitli oyunlar oynadı.

1 anne dünyayı değiştirir
Büyük ilgi gören etkinlikte konuşan Başkan Kılıç, kız çocuklarının okutulmasının önemine vurgu yaparak, “Kadının özgürleşmesi için öncelikle kendi ayaklarının üzerinde durması gerekiyor. Bunun için de eğitim şart. Kız çocuklarınızı okutunuz. Emperyalist güçler ülkemizi işgal ettiğinde, nasıl ki bir ananın, Zübeyde Ana’nın doğurduğu sarı saçlı, mavi gözlü bir çocuk kaderimizi, bu ülkenin insanlarının kaderini değiştirmişse sizler de bu ülkeye böylesi çocuklar yetiştirebilirsiniz. Unutmayın ki bir anne dünyayı değiştirebilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.