350 bin vaka bildirilmedi!

350 bin vaka bildirilmedi!
TTB Covid-19 İzleme Kurulu'nun pandemi sürecinin Türkiye’deki 7. ayına ilişkin değerlendirmesi yapıldı. Prof. Dr. Kayıhan Pala, "Bakan Koca, nisan ayında yapılan PCR testlerinde pozitiflik oranının yüzde 20 olduğunu, bu oranın eylül ayında yüzde 10’a düştüğünü açıkladı. Buna göre sadece nisan ve eylül aylarında 350 binden fazla doğrulanmış olgunun topluma bildirilmediği açık olarak görülüyor" iddiasında bulundu

TTB Merkez Konseyi korona virüsün Türkiye'deki 7. ayına ilişkin basın toplantısında bilgilendirme yaptı. Bakanlığın sağlıklı veriler açıklamadığını belirten uzmanlar, bundan sonraki süreç için de TTB'nin önerilerini kamuoyuna açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı tablo ile sahadaki verilerin örtüşmediğini, en sonunda bakanın bunu açıklamak zorunda kaldığını söyleyen Prof. Dr. Kayıhan Pala, "Bakan Koca nisan ayında yapılan PCR testlerinde pozitiflik oranının yüzde 20 olduğunu, bu oranın eylül ayında yüzde 10'a düştüğünü açıkladı. Bu açıklama çerçevesinde nisan ayında 81 bin 570 olgunun aslında pozitif olduğu halde topluma açıklanmadığını görüyoruz. Eylül ayında da 275 bin 647 doğrulanmış vaka topluma açıklanmamış" diye konuştu.


BİLİMSEL OLMAYAN TEST STRATEJİSİ DEĞİŞTİRİLMELİ

Sadece nisan ve eylül aylarında 350 binden fazla doğrulanmış olgunun topluma bildirilmediğini savunan Pala, "Mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve ekim aynını da buna katacak olursak, olgu sayısının bakanın bildirdiğinden çok daha yüksek olduğu, doğrulanmış ölüm sayılarındaki tartışmanın ise sürdüğü açık olarak görülecektir" dedi. TTB İzleme Kurulu korona virüse karşı çözüm önerilerini de sıralayarak, "Pandemi döneminde birinci temel sorunumuz doğru ve güvenilir veri gereksinimidir. Okullarda Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı rehberde belirtilen önlemlerin uygulanabilmesi için yapısal eksiklikler giderilmelidir. Bilimsel olmayan test stratejisi değiştirilmelidir. İzolasyon ve karantinada olan yurttaşların uyumu sağlanmalıdır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.