Acele giden ecele gider!

Acele giden ecele gider!
BTS 1 nolu Şube Sekreteri Veysel Akbayer bugün açılacak olan Gebze- Halkalı Marmaray hattının aceleye getirildiğini savundu. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Milletvekili Ali Şeker ise geçmişten ders çıkarılmadığını, hattın gerekli tedbirler alınmadan açılmasının kazalara davetiye çıkaracağını söyledi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) iki gün ertelemeyle bugün açılışı yapılacak olan Gebze- Halkalı Marmaray hattı için uyarılarda bulundu. Sendikanın iddiasına göre hattın açılmasına engel teşkil eden çok önemli eksiklikler var ve bunlar giderilmeden erkenden hizmete girmesi büyük kazalara sebep olabilir. BTS 1 nolu Şube Sekreteri Veysel Akbayer, “Mesela 10002 numaralı tren ekrandan kayboluyor ve kumanda merkezi bunu göremiyor. Bu trenin kaybolması kazaya sebebiyet vermesi demektir. Ayrıca makinistlerin tecrübesi yetersiz” diye konuştu.

Geçmişten ders çıkarmıyorlar
CHP Milletvekili Dr. Ali Şeker ise gerekli test sürüşleri tamamlanmadan kullanıma açılacağı söylenen banliyö hattının taşıdığı risklere ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a bir soru önergesi verdi. CHP’li Şeker, “Geçmişten ders almıyorlar. Yüzbinlerce İstanbulluyu taşıyacak olan bu hattın gerekli tedbirler alınmadan kullanıma açılması kazalara davetiye çıkarmak demektir” dedi. Açılışın seçim öncesine denk getirilmeye çalışıldığını belirten Şeker, “Bu açılış ciddi tehlikeleri de beraberinde getirecek” ifadelerini kullandı. 

Hattın hiçbir eksiği yok!
İddialar hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Necdet Sümbül, “Gebze-Halkalı hattıyla ilgili iddiaların doğru olmadığını, bu hattın çalışmasını etkileyecek hiçbir eksikliğin olmadığını belirtmek istiyoruz. Her zaman olduğu gibi açılış öncesinde doğru olmayan, asılsız haberler gündeme taşınarak kamuoyunda rahatsızlık, güvensizlik, endişe verici bir algı oluşturulmak istenmektedir” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.