Acımız dinmiyor

Acımız dinmiyor
6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından bu kez Hatay sallandı. Hatay'da 3 dakika arayla meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde depremlerde Antakya'da hasarlı olan bazı binalar yıkıldı. Defne ve Samandağ merkezli depremde 6 kişi hayatını kaybetti. 18'i ağır olmak üzere 294 kişi yaralandı.

Hatay'da, önceki akşam meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında depremde yıkılan binaların enkazında kalan 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Antakya ilçesi Gazi Mahallesi Şehit Murat Nuraydın Caddesi'ndeki bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören binadan eşya çıkarmaya çalışan ve nakliyeci oldukları anlaşılan 4 kişi, yıkıntılar arasında kaldı. Depremin ardından kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Müstakil bir deprem oldu. Riskli binalara girilmemesi uyarısını tekrar ediyoruz" ifadelerini kullandı.

EŞYA TAŞIRKEN ENKAZDA KALDILAR

Yaralı kurtarılan Savaş Günerioğlu hastaneye kaldırılırken, yıkıntıların altında cansız bedenlerine ulaşılan 3 kişiden Hüseyin Cüneyidoğlu'nun (22) cenazesi çıkarılarak morga götürüldü. Enkazda sıkışan diğer iki cenazenin ise çıkarılması için ekipler çalışmalarına devam etti. Nakliye firması çalışanı Selman Hallak, deprem sırasında yıkılan binadaki eşyaları taşıdıklarını söyledi. Kendisinin sarsıntı anında aracı getirmek için binadan uzaklaştığını anlatan Hallak, “4 kişi evden eşya taşıyordu. 1 kişi enkazdan çıkarılıp hastaneye götürüldü. 2 Türk, 1 Suriyeli var enkazın altında" diye konuştu. Sabah saatlerinde aynı enkazda cansız bedenine ulaşılanların sayısı 6'ya yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.