Adrese teslim madencilik

Adrese teslim madencilik
Torba yasaya eklenen 6. maddeyle maden ruhsat alanların dışındakilere de madencilik faaliyeti imkanı getiriliyor. Ekoloji Birliği düzenlemeye karşı kampanya başlattı. Birlikten yapılan açıklamada, "Bu aşamada böyle bir maddenin önerilmesi adrese teslim olduğunu düşündürmektedir" denildi

Ekoloji Birliği, torba yasa teklifinde Madencilik Kanunu’nda değişiklik öngören 6. maddeye tepki gösterdi. 'Ruhsat Sahası Dışında Geçice Tesis Kurulması' başlığı taşıyan maddeyle, ruhsat alınamayan yerler için geçici tesis kurulması izni verilmesi sağlanıyor. Birlik, torba yasaya eklenen bu maddenin 'adrese teslim' olduğunu öne sürdü. Birlik ruhsat alanları dışında da madencilik imkanı tanıyan düzenlemeyle ilgili, "Bu aşamada böyle özel bir maddenin önerilmiş olması, maden şirketlerinden birinin acilen böyle bir düzenlemeye ihtiyacı olduğu ve bu düzenlemenin de adrese teslim olduğunu düşündürmektedir" ifadelerini kullandı.

ORMANLAR ŞİRKETLERİN EMRİNE SUNULACAK

Hemen hemen tüm madencilik şirketlerinin önce faaliyetlerini küçük gösterip küçük alanlar için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı aldığına ve daha sonra faaliyetlerini büyütüğüne dikkat çeken Ekoloji Birliği, devletin buna göz yumduğunu öne sürdü. Torba yasanın geri çekilmesi için kampanya başlatan Birlik, "Bu madde ile getirilecek düzenleme daha da keyfi uygulamalara yol açacak ve ruhsatsız alanlarda madencilik faaliyetinde bulunulma imkanı doğuracaktır. Ruhsat alanı bitişiğinde bulunan izne tabi alanlar bu düzenleme ile şirketlerin emrine kolayca sunulacaktır. Geçici tesis için herhangi bir tanım da yoktur" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.