Atları sucuk yapmadık!

Atları sucuk yapmadık!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Adalar'dan toplayıp MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi’ne hibe ettiği ve üzerindeki çiplere rağmen kaybolan 99 at, istifa getirdi. Belediye Başkanı Fadıl Keskin MHP'den istifa ederken, MHP Dörtyol Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Avukat Emre Arık, atların Adana, Kahramanmaraş ve Şırnak'a satıldığını iddia etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar'da son verilen fayton uygulamasının ardından atları Hatay’ın MHP’li Dörtyol ilçe belediyesi de olmak üzere çeşitli kurumlara sahiplendirmişti. 100 at Dörtyol Belediyesi’ne 13 Ağustos 2020 ve 18 Ağustos 2020 tarihinde hibe edildi. İBB’nin kaybolmasınlar diye üzerlerine çip taktığı atlardan biri taşınma esnasında telef olurken, kalan 99’u da çiplere rağmen kaybolmuş, ardından adli ve idari soruşturma başlatılmıştı. Sonrasında yaşanan süreçte belediye başkanı Fadıl Keskin MHP'den istifa etti. MHP Dörtyol Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Avukat Emre Arık, atların Adana, Kahramanmaraş ve Şırnak'a satıldığını iddia etti.

Birilerine teslim ettiler

Atların alınması, getirilmesi ve sonrasında yaşananların meclis faaliyet raporlarına yansıtılmadığını belirten Arık, “Atları bizzat alıyorlar ve birilerine teslim ediyorlar. Yaşananlar duyulmaya başlayınca Veteriner İşleri Müdürü hem kaymakamlığa hem de savcılığa bildirimde bulunuyor. ‘Atlar geldi ancak benim haberim yok' diye suçu ihbar ediyor. Sonradan öğreniyoruz ki atlar Dörtyol Yeniköy'deki çiftçiliğe getirilip çipleri sökülüp bir kısmı Adana'ya, bir kısmı da Kahramanmaraş ve Şırnak'a satılmış. Atların kaçtığını söylediler ancak Dörtyol nüfus olarak kalabalık, yüzölçümü olarak küçük bir yer. Burada 99 atın ortalıkta gezmesi mümkün değil. Her yerde ev var, bu kadar atın ortalıkta gezmesi mümkün değil” dedi.

Memurun sicili kabarık

Arık ayrıca, atları istifa eden Fadıl Keskin ile birlikte teslim alan memur Ferhat Erkin'in kısa bir süre önce yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan memurlar arasında olduğunu söyledi. Arık bununla ilgili olarak; "Geçen Ramazan'da özel kalem müdürlüğü tarafından yardım ve gıda kolisi dağıtılıyor diye fatura kesilmiş. Fakat böyle bir dağıtma yok. Kesilen faturaların bedelleri de şirket tarafından tekrar kalem müdürlüğüne gönderiliyor. Yani bir yemek şirketine fatura kesiliyor, para ödeniyor fakat şirket sahibi 15 dakika içinde parayı özel kalem müdürünün şahsi hesabına yolluyor. Bu da Whatsapp yazışmaları ile ortaya çıktı. Şirket sahibi kadın bu olayın ardından şikayetçi oluyor. Gıda dağıtıldığı söylenen isimlere ulaşılıyor ancak koli almadıklarını beyan ediyorlar ve durum böyle anlaşılıyor. Bir faturanın hem ödeme sahibine hem de özel kalem müdürüne olmak üzere iki kere ödendiği ortaya çıktı. Mali hizmetler müdürü de buna göz yumduğu için bu sebeple tutuklandı” ifadelerini kullandı.

Cezai yaptırım uygulanmalı

MHP Genel Merkezi'nin bunların ardından Keskin'in istifasını istediğini düşündüklerini belirten meclis üyesi, açıklamasında sürecin takipçisi olmayı sürdüreceklerini ve Meclis'e soru önergesi vereceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Eğer adalet eşit işlerse, cezai yaptırım uygulanmalı. Çünkü belediyenin zimmetinde olan atların sorumluluğu başkandadır. Biz Meclis toplantısı için soru önergesi hazırladık. Bu işlemlerle ilgili belediye tarafından tahkikat yapılmasına gereken işlemleri de ayarladık. Meclis üyesi olduğum günden bu yana belediyeyle savcılığa 11 tane şikayetim oldu. Hepsi soruşturma aşamasında. Olaylardan dolayı 2 kere müfettiş geldi. Çok ciddi manada sıkıntılar var. Bu tür soruşturmaların bundan sonra hızlanacağını düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.