Avcılar ağabeyini kaybetti

Avcılar ağabeyini kaybetti
Avcılar'ın 1992 yılında kurucu Belediye Başkanı olan Tahsin Salihoğlu, iki yıldır mücadele ettiği hastalığa yenik düştü. Sarıyer Merkez Mezarlığı'na defnedilen Salihoğlu'nun ardından her kesimden taziye mesajı geldi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Kentimize çalışmalarıyla değer katan, Avcılarlıların çok sevdiği Tahsin abisini maalesef kaybettik. Çok üzgünüm” mesajını paylaştı

Eski Avcılar Belediye Başkanı Tahsin Salihoğlu, 2 yıldır mücadele ettiği hastalığa yenik düştü. Dün sabah hayatını kaybeden Salihoğlu, sevenlerini yasa boğdu. Salihoğlu'nun cenaze namazı Sarıyer Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılındı ve Sarıyer Merkez Mezarlığı'na defnedildi. Eski Belediye Başkanı'nın cenaze namazına; Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve çok sayıda isim katıldı.


Avcılar'ın ağabeyiydi

Salihoğlu'nun ölümü sonrası açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli de derin bir üzüntü yaşadığını söyledi. Hançerli, “1992-1997 yılları arasında Avcılarımızda Belediye Başkanı olarak hizmet eden, kentimize çalışmalarıyla değer katan, Avcılarlıların çok sevdiği Tahsin abisi Tahsin Salihoğlu’nu maalesef kaybettik. Çok üzgünüm. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

tahsin salihoğlu

 


Çağırıcı da unutmadı

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da Salihoğlu'nun ölümü sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çağırıı, “Avcılar Belediyesi Kurucu Başkanı ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği eski Başkanı Tahsin Salihoğlu'nun vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Tahsin başkana Allah'tan rahmet, Salihoğlu ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.


Kıymetli hizmetleri oldu

Damga'ya konuşan DSP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak ise “Avcılar'ımızın 1992 yılında belediye olmasıyla kurucu diyeceğimiz belediye başkanı oldu. Daha önce başka belediye başkanları vardı ancak ilk defa ilçe belediyesi olduğu için kurucu diyebiliriz. 1992 – 1999 yılları arasında çok kıymetli hizmetleri oldu. Batı Tarakya’nın acılarını Türkiye’ye tanıtanlardan birisi olduğu için Atatürk’ün Selanik’teki evinin birebir aynısını Avcılar'ımıza kazandırdı. Barış Manço Kültür Merkezi’nin temelini attı. Bu hizmetleri yarım bırakmayarak tamamlayan Mustafa Değirmenci başkanı da tebrik etmek gerek. Ben de huzur evi gibi benden önce başlayan birçok projeyi tamamladım. Çünkü o başlayan hizmetle kamu malı oluyor. Onları siyasi malzeme yapmamak gerek. Tahsin Salihoğlu iki kişiye çok önem verirdi. Birisi Eşi, diğeri ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz. Eşinin erken vefatı onu çok üzdü. Şimdi de kendisi yaşama veda etti. Mekanı cennet olsun. Sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.


Yarım bırakmadım

Eski Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değrimenci de Salihoğlu için “Avcılar’a taş üstüne taş koyan Avcılar'ımızın önceki Belediye Başkanlarından Tahsin Salihoğlu’ndan Allah razı olsun diyorum. Ben bayrağı ondan aldım daha yukarı taşıdım. Umarım bizden sonrakiler daha daha yükseklere taşırlar. Barış Manço Kültür Merkezi ve Atatürk Ev gibi hizmetleri o başlattı ben yarım bırakmadım, tamamladım. Salihoğlu döneminde başlayan bütün projeleri tamamladım. İyi bir insandı. Mekanı cennet olsun” dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ise “İlkeli, idealist, vatansever, çalışkan ve dürüst bir insandı. Onun zamanında yapılan hizmetler Avcılar'ın çehresini değiştirdi. Allah mekanını cennet eylesin” taziyesini paylaştı. 


Her ay görüşürdük

Damga'ya konuşan bir diğer isim, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Av. Necmi Adaletoğlu, “Tahsin Salihoğlu başkanımız ile ayda bir gün Sarıyer’de kahvaltıda buluşuyorduk. Erol Keşifoğlu (Eski Çatalca Devlet Hastanesi Başhekimi), gazeteci Selahattin Yıldırım ile birlikte Tahsin Salihoğlu Batı Trakya Türkleri sorunlarını savunan en önemli üç kişiden birisiydi. Türkiye’da o günlerde Batı Trakya Türkleri’nin sorunlarını herkes konuşamazdı. Tahsin Salihoğlu kıvılcımı başlatan oldu bu konuda. BTTDD önceki Genel Başkanı Av. Burhanettin Hakgüder de “Tahsin Salihoğlu 1946 yılında kurulan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) eski Genel Başkanı olarak çok kıymetli işlere imza attı. Batı Trakya Türkleri yılmaz bir savunucusunu kaybetti. Türk dünyasına müthiş emekleri olan birisiydi. Dr. Sadık Ahmet’in dava arkadaşıydı. Fener Rum Patrikhanesinin önünde ilk defa eylem yapanlardandı ve günlerce direnişte bulunarak Batı Trakya Türklerinin haksızlığını tüm dünyaya duyurdu. Koltuğa yapışmayarak en başarılı olduğu dönemde siyaseti bırakan ender kişilerdendi. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. 


 

ÖRNEK BİR İNSANDI

Hayatını kaybeden ünlü oyuncu ve eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik hakkında Damga'ya konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Ben Sosyaldemokrat Halkçı Partisi Şişli İlçe başkanıyken Fatma Girik Şişli Belediye Başkanı olmuştu. Çok önemli hizmetlere imza attı” dedi. Girik'in ekonomik zorluklara rağmen kıymetli işler çıkardığını belirten Keskin, “Hem sanat dünyasının güneşiydi. Hem siyaset dünyasının örnek gösterilecek figürlerindendi. Memurlara ilk toplu sözleşme yapan belediye başkanı oldu. Zaten o dönem ilçe belediyelerinin belediye olduğu ikinci dönemdi. O dönem rant daha çok fazla baş göstermese de Fatma Girik adı şaibeye karışmayan enden siyasetçilerimizden oldu. Son yıllarda rahatsızlığından dolayı Bodrum Torba’da yaşamaktaydı fakat yine sık sık telefonla görüşüyorduk. Kendisine yaptığı bütün kıymetli işlerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.