Bahçeli'yle görüşecek!

Bahçeli'yle görüşecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ağustos için erken seçim çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamasının sorulması üzerine, “Şu an itibariyle bir yorumum olmayacak. Ama yarın (bugün) Bahçeli ile bir görüşmem var” dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 26 Ağustos için erken seçim çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamasının sorulması üzerine, "Şu an itibariyle bir yorumum olmayacak. Ama yarın Bahçeli ile bir görüşmem var" dedi.

Yeni bir dönem başlayacak
16 Nisan referandumunda yapılan Anayasa değişikliğinin 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe gireceğini ifade eden Erdoğan, "Yönetim sistemi değişikliği gibi çok önemli bir kararın tek bir partinin teklifi olarak hayata geçmesi mümkün değildir. AK Parti olarak MHP ile 7 Ağustos sürecine bizler sadık kaldık. Ama sözde Anamuhalefet daveti kabul etmeyip son anda geldi. Oradaki konuşmayı da fırsat bilip hemen aleyhte konuşmalara başladı. Akşam başka sabah başka. Cumhurun ittifakı ile Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak. Bu ittifakı, 2019 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine de inşallah taşıyoruz. Gerekli hukuki düzenleme yapıldı. Sadece yönetim sistemini değiştirmekle kalmadık aynı zamanda Türk siyasetinde farklı isimler altında örgütlenen partilerin ülkenin ve milletin geleceği için güç birliği yapabilmelerinin hukuki alt yapısını da kurmuş olduk" ifadelerini kullandı.

CHP ancak Kandil'e gider
Konuşmasında CHP'ye sert eleştiriler getiren Erdoğan, " Muhalif olmakla yeminli muarız olmayı birbirine karıştıran bu partinin devletimizle, milletimizle olan bağı gün geçtikçe zayıflamaktadır. Anamuhalefet partisi, anahıyanet partisi oldu diyoruz. Terörist sevicilikten başka bir vasfı olmayan bir partiye gösterilen hayranlıkla CHP'nin gideceği yer olsa olsa Kandil olur. Başka bir yer olmaz. Gerçi yakında biz o Kandil'i de teröristlerin başına yıkacağız. İnşallah adım adım oraya da yaklaşıyoruz" açıklamasında bulundu.

40 yılda bir doğru söz söyledi
CHP Genel Başzkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afrin operasyonuna karşı çıktığını hatırlatan Erdoğan, "'Sakın Afrin şehir merkezine girmeyin' çağrısı yapmıştı. Sanatçılarımız, sporcularımızla askerlerimize destek için Hatay'daki sınır karakoluna gittiğimizde bu zat herkese hakaretler yağdırdı. Sonra kalktı kendisi de Hatay'a gitti. Bizim ziyaretimiz sırasında giydiğimiz kamuflaja da hayran kaldı herhalde. Onun için laf attı. Kendisine postal ve parka gönderme teklifinde bulunmuştum, CHP'nin başındaki bu zat, 'parkayı ve postalı öğrenciliğimden beri giyiyorum' demişti. 40 yılda bir doğru söz söyledi. Siz teröristlerin giydiği postalı ve parkayı giyersiniz aramızdaki fark bu" diye konuştu. CHP'nin böylesine marjinalize edilmesine yüreğinin elvermediğini belirten Erdoğan, "Çünkü bizim demokrasi anlayışımıza göre muhalefetin en az iktidar kadar güçlü olması gerekiyor. Eğer ana muhalefet iddiasında bulunuyorsanız en az yüzde 50'liye talip olmalısınız" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.