Bahçeşehir Koleji kepçeyle alıyor kaşıkla veriyor!

Bahçeşehir Koleji kepçeyle alıyor kaşıkla veriyor!
Bahçeşehir Koleji bünyesinde çalışan öğretmenler maaşlarının çok düşük olduğunu belirterek isyan etti. Asgari ücrete mahkum edildiklerini ve bunun dışında hiçbir zam almadıklarını söyleyen öğretmenler, kurum sahibi Enver Yücel'i hedef aldı. Öğretmenler, “Velilerden bir öğrenci için senelik 150-200 bin lira bandında para alıyorlar, öğretmenlere gelince asgari ücret veriyorlar” dedi

Türkiye'de hemen her meslek grubu gibi özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler de dertli. Sık sık aldıkları düşük ücretler ve maruz kaldıkları mobbinglerle gündeme gelen eğitimcilere şimdi de Bahçeşehir Koleji bünyesinde çalışan öğretmenler eklendi. Özellikle son 3 gündür sosyal medya üzerinden, asgari ücrete mahkum edildiklerini belirten öğretmenler; velilelerden ve duyarlı vatandaşlardan kendilerine destek verilmesini talep etti. Bahçeşehir Koleji Sahibi Enver Yücel'i de yaylım ateşine tutan öğretmenler, “Biz sizden sadaka değil emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bizim emeğimizin karşılığı kesinlikle asgari ücret olamaz” ifadesini kullandı. Hesaplarına yatan maaşın, ekran görüntüsünü de paylaşan öğretmenler, “Bize reva gördükleri bu ücretler insani midir, kamuoyunun vicdanına soruyoruz” açıklamasında bulundu.

Ek ücret verilmiyor

Kurum sahibi Enver Yücel'i eleştiren öğretmenler, yaşadıkları mağduriyeti gözler önüne serdi. Bahçeşehir Koleji'nin hemen her veliden bir öğrenci için yıllık 150 ile 200 bin lira bandında ücret aldığını iddia eden öğretmenler, “Bize gelince ise hak gördükleri ücret sadece asgari ücret. Biz sabah 8'den, akşam 5'e kadar okulda olmak zorundayız. Yani haftada ortalama 30 saat derse girmek zorundayız. Sözleşmelerimizde haftanın 6 günü çalışma şartı var. Mesaiye kalanlara ek ücret ödemesi bile yok. Böyle bir skandalla karşı karşıyayız” dedi.

Ailecek şok olduk!

Çocuğunun Bahçeşehir Koleji'nde öğrenim gördüğünü söyleyen Ela Yücesoy isimli bir veli, ortaya çıkan durumdann büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi. Yücesoy, “Çocuğumuzun iyi bir eğitim alması için emanet ettiğimiz Bahçeşehir Koleji ne yazık ki öğretmenlerimize asgari ücret yatırıyormuş. Duyunca biz de ailecek şok olduk ve üzüldük. Prestijli görünen eğitim kurumlarının yönetimi maalesef içler acısı. Çalışanlarından kurum içinde prezantabl görünmelerini isteyen patronlar, toplum içinde hayatta kalabilmeleri ile çok da ilgili görünmüyor” şeklinde konuştu.

Sendikadan açıklama

Bahçeşehir Koleji'nde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalar yapan Özel Öğretmenler Sendikası da meslektaşlarını yalnız bırakmayacaklarının altını çizdi. Sendikadan yapılan açıklamada, “Bu ay maalesef Bahçeşehir Koleji'nde çalışan öğretmen arkadaşlarımızın hesabına asgari ücret artı 1 de simit parası kadar maaş yattı. Bu haksız tavrı ve muameleyi kabul etmiyoruz. Bütün öğretmen meslektaşlarımızı mücadeleye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Büyük bir muamma

Yaşanan gelişmelere tepki gösteren bir başka veli ise “Ortada büyük muamma var. Anne babalar çocuklarını bu okula gönderiyor. Niye gönderiyor? Çocuğumla özel olarak ilgilenilsin veya daha iyi eğitim alsın diye. Herhalde çocuğum kolejde okuyor demek için göndermiyorlar. Şahsen ben onun için göndermiyorum. Neticede okula tonla para ödüyoruz. O zaman çocuğum daha iyi bir eğitim alsın diye gönderdiğimiz okulun öğretmenleri asgari ücret veya daha az bir maaş alıyor, öyle mi? O halde bu öğretmenlerin acaba gerçekten tamamı diğer okullara fark yaratacak seviyede bir eğitim verebiliyorlar mı? Veya para üzerinden ölçmeyeceksem bu hususu acaba KPSS'de atanamamış ve başka çaresi kalmamış öğretmenler mi bu öğrencilere eğitim veriyor. Yoksa anne babaların çocuğum iyi bir eğitim alsın diye gönderdikleri bu okullar tam tersi iyi bir eğitim vermekten yoksun mu?” diye sordu.

Acilen sponsor olmalı

Bahçeşehir Koleji'nin basketbol takımı dahi olduğunu anımsatarak, maddi hiçbir sorunu olmadığını iddia eden Lale Hocaosmanoğlu da “Velilerden öğretmene güzel bir zam yapılacağı sözünü alarak kayıt ücretlerini aldıktan sonra bile öğretmenini mağdur eden bir kurum Bahçeşehir Koleji. Tüm Türkiye'de yüzden fazla kampüsü olan en büyük eğitim kurumunun öğretmenleri bu şekilde olmamalı. Basketbol takımları olan, Beşiktaş’a ve filmlere sponsor olan kurum sahibi, torunuyla Litvanya’da takımını yalnız bırakma korkusuna düşmüşken geçim sıkıntılarıyla boğuşan öğretmenlerini gönül rahatlığıyla yalnız bırakıyor. Geçim derdinde olan öğretmenden stem fuarları hazırlama, tören hazırlığı, soru yazımı, hafta sonları ücretsiz sınav gözetmenliği, ücretsiz etüt ve ek derslere girme gibi onlarca ek birsürü görev yerine getirmelerini beklemeleri yeterince ütopikken kurumdan soğuttukları öğretmenlerine de acilen sponsor olmalılar” ifadelerini kullandı.

YÜCEL AKSİNİ İSPAT EDEMEDİ!

Ünlü sunucu ve yazar Kaan Sekban da öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılara tepki göstererek, Bahçeşehir Koleji'ni hedef alan bir açıklama yaptı. Sekban, “Bahçeşehir Koleji Öğretmenleri maaşlarının asgari ücretten yattığını söyleyerek isyan ediyor. Velilerden dünyanın parasını alan bir kurumun öğretmenlere bunu reva görmesi kabul edilemez” dedi. Sekban'a cevap veren kurum sahibi Enver Yücel ise “Talk Show yapmak zeka gerektirir, yanlış beyanlar ve söylemlerle prim yapamazsın. Bu benden sana bir abi nasihatı. Zekanı geliştirici faaliyetlerde bulunmanı öneririm” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Sekban da “Benim söylediğimle talk show yapmanın ne alakası var anlamadım ama prim yapmaya inanın hiç ihtiyacım yok. Zekam 40'a kadar geliştiği kadar gelişmiştir. Bu magazin atışmasını geçelim de doğru beyanı siz açıklayın buradan ben de doğrusu buymuş deyip tvitimi silerim hiç sorun değil” diye cevap verdi. Yücel ise iddiaların aksini ispatlayamadı. Sekban da tekrar konuyu gündeme getirerek; “Demek ki beyanım yalan değilmiş, asgari ücretli öğretmenler varmış, ben hem de böylesi fiyakalı bir eğitim kurumunda çalışan 1 öğretmenin bile asgari ücrete mahkum edilmesini skandal olarak görürüm üzgünüm, peki kaç öğretmen bu asgari ücrete tâbi?” diye sordu.

Konuşsana Enver bey!

Enver Yücel'e yönelik tepkilerini sürdüren öğretmenler de sosyal medyadaki isyanını sürdürdü. Berna Çelik, “Kalkıp 'Bizim kurumumuzda devlet okulundaki bir öğretmenin aldığı maaşın 3 katını alan öğretmenler var' diyorsunuz. Neredeymiş bu öğretmenler ispatlasanıza? Kaç taneler veya? Binlerce öğretmen arasında 3-5 falan mı? Konuşssana Enver bey” dedi. Gökçe Saygı isimli bir başka öğretemen de “Ben de dahil kaç öğretmen arkadaşım sizin kurumlarınızda haksızlığa uğradı, mobbinge maruz kaldı anlatalım. Yüksek iş temposu ve yetersiz maaş nedeniyle 3 yıl içinde istifa eden öğretmen arkadaşlarımızın sayısını da açıklayın” ifadesini kullandı.


 


ÖZEL HABER: ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.