Bayat mama alarmı

Bayat mama alarmı
Son tüketim tarihi geçtiğinde bebekler için zehre dönüşen bayat mama skandalı İstanbul’un Beylikdüzü ilçesindeki bir Aile Sağlık Merkezi’nde patlak verdi. ASM’deki personelin denemek üzere ailelere eşantiyon olarak verdiği ünlü bir firmaya ait bayat mama yüzünden İl Sağlık Müdürlüğü alarma geçti.

Mama piyasasındaki pastadan aslan payını kapmak isteyen H.Gıda A. Ş. adlı ünlü firma, akılları zorlayacak bir pazarlama tekniğine girişti. Firmanın odak merkezi ise doğumdan itibaren bebeklerin mecburi adresi haline dönüşen Aile Sağlık Merkezleri oldu. ASM’de ikna ettikleri bazı personeller üzerinden ürünlerini tanıtan ve satışını arttırmayı hedefleyen firma, ücretsiz dağıttırdığı 25 gramlık eşantiyon bebek gıdalarıyla piyasada tutunmaya çalışırken, skandal bir gelişmenin tarafı olarak da yerini aldı. Eşantiyon ürünlerin takibini yapmayan firmanın, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin ailelere denemek maksadıyla verilmesini engelleyememesi önü alınamayacak bir skandala dönüştü.

ASM ve firma takibe alındı
Beylikdüzü Kavaklı 2. No’lu ASM’ye bebeğini aşı yaptırmak için götüren bir aile, kontrollerin ardından görevli bir personelin, “İsterseniz bu ek gıdaları deneyebilirsiniz, ücretsizdir” teklifiyle karşılaştı. Üzerinde “Sütlü meyveli, 8 tahıllı” tanıtımının bulunduğu ek gıdanın, son tüketim tarihinin geçtiğini fark eden aile, konuyu yetkililere iletti. Gelişmelerin ardından olayla ilgili bilgilendirilen İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “ASM’lerde herhangi bir ürünün ticari olarak tanıtılması ve pazarlanmasının yasal dayanağı yoktur. Hiç kimse bunu yapamaz. Acilen gerekli inceleme ve soruşturmayı başlatıyoruz. Ürün sahibi firmadan da savunma isteyerek gereğini yapacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

Menfaat ilişkisi mi var?
Uzmanlar bayat mamanın kullanılması halinde bebeğin gelişiminde olumsuz etkilere rastlanılacağını ifade ederken, ürün sahibi bir firma yetkilisi ise “Biz ürünlerimizi ASM’lere tarihi geçmeden önce eşantiyon olarak veriyoruz. Eğer onlar depolarında bekletip tarihi geçtikten sonra veriyorlarsa sorumluluk onlarındır” diyerek topu, sağlık mensuplarına attı. Yetkililer ise böyle bir ilişki ve faaliyetin ferdi olacağının altını çizerek, “ASM’ler sürekli denetleniyor. Bu konudan yeni haberimiz oldu. Belki de bazı personeller kendilerine menfaat sağlamak için bu yola başvurmuştur. Asla müsaade etmeyiz” beyanatıyla son noktayı koydu. CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.