Beş şirketle ihale şampiyonu

Beş şirketle ihale şampiyonu
İzmit Belediyesi’nden aldığı ihalelerle Kocaeli’yi karıştıran Yüksel Kırıcı, kendi adına kayıtlı beş şirketle girdiği bütün ihaleleri kazanıyor. Kırıcı, Kırıcılar İnşaat, Rem Peyzaj, Uygar Peyzaj, Uygar Asfalt ve YK Turizm şirketleriyle girdiği ihalelerde hep tek başına kaldı. Beşiktaş, Avcılar, İzmit, Şişli ve Çekmeköy Belediyeleri'nden sayısız ihale kazanan Kırıcı’nın şirketleri Çekmeköy'de bulunuyor

ÖZEL HABER: ERCAN ÖZTÜRK - İzmit Belediyesi’nden aldığı ihalelerle Kocaeli’yi karıştıran Yüksel Kırıcı, kendi adına kayıtlı beş şirketle girdiği bütün ihaleleri kazanıyor. Kırıcı, Kırıcılar İnşaat, Rem Peyzaj, Uygar Peyzaj, Uygar Asfalt ve YK Turizm şirketiyle girdiği ihalelerde hep tek başına kalmayı başardı. Beşiktaş Belediyesi, Avcılar Belediyesi, İzmit Belediyesi, Şişli Belediyesi’nden ve Çekmeköy Belediyesi’nden sayısız ihale kazanan Yüksel Kırıcı’nın bütün şirketleri Çekmeköy’de ayrı adreslerde bulunuyor. Beşiktaş Belediyesi’nin araç kiralama ihalelerinin hepsine tek başına giren Kırıcı, ihaleleri deprem, doğal afet gibi durumlarda yapılan 21 B’ye göre kazanmış.

Her şirkete çeşit çeşit ihale
Yüksel Kırıcı’ya ait olan ve Çekmeköy’de değişik adreslerde bulunan Kırıcılar İnşaat, Uygar Peyzaj, Uygar Asfalt, Rem İnşaat ve YK Turizm girdiği ihalelerin neredeyse hepsini kazandı. Kırıcı’nın YK Turizm şirketi Beşiktaş Belediyesi, Şişli Belediyesi, Avcılar Belediyesi ve İzmit Belediyesi’nden 42 ihale kazandı. Uygar Peyzajla yine aynı belediyelerden 33 ihale, Kırıcılar İnşaat Tarım Ve Hayvancılık şirketi 56 ihale, Rem Peyzaj 8 ihale ve Uygar Asfalt’a ise bir ihale verildi.

Hepsinin adresi Çekmeköy
Yüksel Kırıcı’nın şirketlerinin tamamı Çekmeköy’de değişik adreslerinde kayıtlı. Kırıcı’nın Çekmeköy adresine kayıtlı olan Uygar Peyzaj şirketi ilk kamu ihalesine Çekmeköy Belediyesi’nde start verdi. İhaleye tek başın katılan Kırıcı’nın Uygar Asfalt firması, 8 milyon 900 bin liralık ihalede 20 bin lira gibi bir kırımla ihaleyi kazandı. Çekmeköy Belediyesi ile Uygar Asfalt arasında 14 Mart 2023 tarihinde sözleşme imzalandı. Uygar Asfalt böylece Kamudaki ilk ihalesini kazanmış oldu.

Bir garip ihale kararı
Kırıcı’nın bir diğer şirketi YK Turizm’in en çok ihale aldığı belediyeler ise Şişli ve Beşiktaş Belediyesi olmuş. Mustafa Sarıgül ve Hayri İnönü döneminde buradan sayısız ihale alan Kırıcı’nın YK Turizm şirketi, ardından Beşiktaş, Avcılar ve İzmit Belediyesi’nden ihaleler kazandı. Şirketin Beşiktaş Belediyesi’nden 2019 yılından sonra kazandığı araç kiralama ihalelerine hep tek başına girmiş. Beşiktaş Belediyesi’nin araç kiralama ihalelerini deprem, salgın hastalık gibi acil durumlarda yapılması gereken 21/B Pazarlık usulüne göre yapıldığı belirlendi.

İzmit'te gündem oldu
Kırıcılar İnşaat ve bu şirkete bağlı diğer firmaların sürekli olarak İzmit Belediyesi’nden ihale kazanması Kocaeli’ni karıştırmıştı. Kırıcılar İnşaat ve Uygar Peyzaj firmalarının İzmit Belediyesi’nde “Doğrudan Temin” yöntemiyle çok sayıda ihale alması belediye meclisinde gündeme gelmiş ve sert tartışmalar yaşanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.