Bugün git seneye gel

Bugün git seneye gel
Mide ağrısı şikayetiyle gittiği Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, doktorun tavsiyesi üzerine endoskopi yaptırmak isteyen Nuri Y. 10 Haziran 2024 tarihine randevu alabildi.

ÖZEL HABER: ANIL BODUÇ - Devlet hastanelerine giden vatandaşların çektiği çile bitmek bilmiyor. Mide ağrısı şikayetiyle gittiği Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, doktorun tavsiyesi üzerine endoskopi yaptırmak isteyen Nuri Y. 10 Haziran 2024 tarihine randevu alabildi. “Devlet hastanelerinin düştüğü durum maalesef bu” diyen Nuri Y. “Devlet halkına resmen öl diyor” ifadelerini kullandı

DEVLET VATANDAŞINA ADETA 'ÖL' DİYOR

Türkiye'nin sağlıkta geldiği noktayla iktidar övünürken, vatandaşın gerçeği pek de öyle değil. Devlet hastanelerine tedavi olmak için giden vatandaşlar, tedavi için 1 yıl beklemek zorunda kalıyor. Özellikle İstanbul'daki hastanelerin bu konudaki hali oldukça kötü. Geçtiğimiz hafta Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Nuri Y, yaşadıklarını Damga'ya anlattı. Mide rahatsızlığı sebebiyle hastaneye gittiğini anlatan Nuri Y, “Daha sonra doktor, endoskopi yaptırmamı istedi. Ben de endoskopi için aynı hastaneden randevu almaya çalıştım. Bana 10 Haziran 2024 tarihi için randevu verdiler. Maalesef devlet hastanelerimizin düştüğü durum bu. Devlet halkına resmen öl diyor. Bunu kabul etmek çok güç ve ağrıma gidiyor” dedi.

manset-icnie-gom.jpg

AMELİYAT İÇİN 1,5 YIL SONRA GEL DEDİLER

Nuri Y gibi devlet hastanesinden randevu alamamaktan şikayet eden Hikmet Altun ise akciğer kanseri olduğunu ve tedavisini Çapa'da yaptırdığını fakat tedavi sürecinin oldukça geç ilerlediğini anlattı. Altun, “Akciğer kanseri sebebiyle Çapa'ya gidip geliyorum. Ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ameliyat için bana verdikleri en yakın tarih 2024'ün kasım ay. Yani neredeyse 1 buçuk yıl sonra. Özel hastaneye gitsem ameliyat için benden 90 bin lira civarında bir para istiyorlar. Emekliyim ve o kadar param yok. Ölmeden ve hastalığım ilerlemeden beklemek zorundayım yani mucize gibi bir şey. Maalesef para yoksa hastalığa çare de yok” diye konuştu. Konuya ilişkin sosyal medyada da sık sık şikayette bulunan vatandaşlar Sağlık Bakanlığı'na yardım çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.