Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den İBB Meclisi'ne sert eleştiriler: Siyaset var İstanbul yok!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den İBB Meclisi'ne sert eleştiriler: Siyaset var İstanbul yok!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den İBB Meclisi'ne çok sert eleştiriler geldi. İstanbul meclisinin İstanbul'u konuşması gerektiğini belirten Akgün, "Bırakın siyaseti Ankara yapsın. Saatlerce konuşuyorlar ama İstanbul'u konuşmuyorlar. Son derece yanlış yapıyorlar " tepkisini gösterdi

Büyükçekmece Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu belediye hizmet binasında gerçekleştirildi. Büyükçekmece Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 375 Milyon TL olarak kabul edildi. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bugünkü bütçemizin 720 Milyon TL olması gerekirken 2021 bütçemiz 375 milyon TL olmuştur. Türkiye’de belediyecilik 2020 yılından beri iflasa girmiştir. 1389 belediyenin 1200’ü bugünkü şartlar devam ettiği takdirde 2021 yılında çöp toplayamaz hale gelecektir” dedi.


 

Para vermekten korkmayın

Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda 2021 yılı gelir bütçesi karara bağlandı. Ak Parti adına Meclis Üyesi Ahmet Küçük, CHP grubu adına ise Grup Başkanvekili Coşkun Tanış söz alarak bütçeye yönelik görüşlerini dile getirdi. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyelerin ülke genelinde 83 milyon insana hizmet ettiğini söyleyerek, "Vergi gelirlerinden payımız alabildiğine düşmüştür. Devletin ilgili unsurları başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Maliye Bakanımız, İç İşleri Bakanımız behemahal bu konuya çözüm bulmak zorundadırlar. Bu halkın topyekun mutlu olması için 1389 belediye sokağında, mahallesinde park yapmak zorundadır. Hiçbiri 2021’den beri olamayacak. Türk belediyeciliği finans yönünden çökmüş ama ne kadar yetki varsa bize vermişler. Yetkilerin yüzde 75’ini alın bize öbür yetkiler yeter ama şehrin gelişmesine katkı sağlayacak kadar para verin. Bu belediyeler denetim altındadır. Bu belediyelere para vermekten korkmayın. Belediyelerin görevini yapıp halkı mutlu edebilmeleri için belediyeleri finans yasasından çıkartmaktan korkmayın. Belediyeler ne kadar çok çalışırsa bu fakir toplum o kadar mutlu olur" dedi.


 

Çok yanlış yapıyorlar

Vergi gelirlerinden belediyelerin aldığı payın yüzde 14'ten yüzde 4 buçuğa düştüğünü belirten Başkan Akgün, "Bu rakam en az yüzde 7'ye çıkmalıdır. Belediyelerin görevini yapabilmeleri için finans yasası mutlaka çıkımalıdır. Belediye ne kadar hizmet yaparsa vatandaş o kadar mutlu olur. Bu Türkiye'de gerçek yerel demokrasinin yeri geldiği yer budur" dedi. "Ben asla bu meclisin İBB Meclisi'nin durumuna düşmesini istemem" diyen Hasan Akgün, "İstanbul'dakiler çok yanlış yapıyor. Son derece yanlış yapıyorlar. Dün 4 saat konuştular. Ne konuştular arkadaş. Bir tanesi depremi trafiği konuştular mı? Toplamda 115 saat konuştular. 2 saat İstanbul'a ayırdılar mı? Biz saatlerce dinlemek zorunda kalıyoruz. Ama burada sadece Büyükçekmece'yi konuşuyoruz. Bu yerel demokrasinin emridir. Parlamento görevini Ankara yapar. Kent meclisleri TBMM'nin görevine soyunmasın. Herkes görevini yapacak ve haddini bilecek. Büyükçekmece'deki meclis üyesi Büyükçekmece'yi, İstanbul'daki meclis üyesi İstanbul'u konuşacak. Yazık günah değil mi?" diye isyan etti.


 

Önümüzü kesmeyin yeter

16 yıldan beri gelmeyen hizmetlerin bir kısmını İBB'nin yapmaya çalıştığını dile getiren Hasan Akgün, "Öncelikle İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyoruz" açıklamasını yaptı. Yat limanı ve TÜYAP gibi merkezleriyle Büyükçekmece'nin turizm merkezi olmak için eemin adımlarla gittiğini belirten Hasan Akgün, "Yeter ki önümüzü kesmesinler. Yoksa belediyeler çöküşe doğru gidiyor. Bütçe önümde. 720 milyon olması gereken bütçe 375 milyon oldu. Bu da tahakkuk etmez kardeşim. Şimdiden söylüyorum" ifadelerini kullandı.


 

Oy çokluğu ile kabul edildi

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından bütçe meclisin onayını sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Akgün, "Bu fakir bütçemizle hizmeti üst noktaya taşımak benim ve çalışma arkadaşlarımın en ulvi görevidir. En hassas kantarda tartarak görev yapmak boynumuzun borcudur. Milletimize ve Büyükçekmece’mize hayırlı olsun" ifadesini kullandı. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.