Canan Kaftancıoğlu yok hükmünde!

Canan Kaftancıoğlu yok hükmünde!
CHP’deki değişim tartışmaları devam ediyor. Seçimlerin hemen ardından değişim talebini dillendiren Ekrem İmamoğlu’nun, İBB Meclis’i öncesi gerçekleşen CHP grup toplantısında çok sert açıklamalarda bulunduğu öğrenildi.

CHP’deki değişim tartışmaları devam ediyor. Seçimlerin hemen ardından değişim talebini dillendiren Ekrem İmamoğlu’nun, İBB Meclis’i öncesi gerçekleşen CHP grup toplantısında çok sert açıklamalarda bulunduğu öğrenildi. Toplantıda konuşan İmamoğlu, zaman zaman katılımcılar ile gerginlik yaşadı. Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik fazla eleştiride bulunmayan İmamoğlu, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun kendisi için yok hükmünde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde başarı elde edilememesi
CHP'de büyük bir tartışma başlattı. Seçimlerin ardından değişim talebinde bulunan Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu birçok kez bir araya gelse de ortak bir zeminde buluşamadı. Devam eden süreçte değişimcilerin başını Ekrem İmamoğlu çekerken, Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır koynalar da oldu. İmamoğlu, en son “İktidar İçin Değişim” sloganıyla bir internet sitesi kurarak, manifesto niteliğinde bir yazı yayımladı.

982348923463728.webp

Zaman zaman gerginlik çıktı
10 Temmuz 2023 Pazartesi günü İBB Meclis toplantısı öncesi gerçekleşen CHP
grup toplantısına katılan İmamoğlu, burada çok tartışılacak sözler sarf etti. Toplantıya eski CHP ilçe başkanlarını da çağıran İmamoğlu, katılımcılarla zaman zaman gerginlik yaşadı. İmamoğlu, değişim talebini yinelerken Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik fazla eleştiride bulunmadı. Fakat İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, kendisi için yok hükmünde olduğunu söyledi. İmamoğlu, başarının değişimle geleceğini vurguladı.

İl başkanlığına kayyum atanabilir
Bu arada siyasi yasaklı olmasına rağmen İl Başkanı olan Kaftancıoğlu’nun karar defterini her gün evine götürdüğü ortaya çıkmıştı. Bazı CHP İl yöneticileri alınan kararların da il yöneticilerin tamamı ile paylaşılmadığını dile getirdi. Ayrıca, parti üyesi bir kişinin, “Kaftancıoğlu’nun aldığı kararlar yasal değildir” diye şikayette bulunması duru-munda CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanabileceği belirtildi.

Mehmet Mert'in köşe yazısı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.