Çocuklar Ata'ya koştu!

Çocuklar Ata'ya koştu!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce çocuk ellerinde Türk bayrakları ve balonlarla Anıtkabir'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret ederken; İstanbul'da da bütün ilçelerde 23 Nisan sevinci hakimdi.

Pandemi nedeniyle 2 yıldır evlerde ve kısıtlı etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, salgının etkisini azaltmasıyla yeniden sokaklara taştı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Şentop, “Emanetiniz olan Cumhuriyetimiz güvenli ellerdedir; devletimize yönelik her türlü tehdide karşı milletimiz, yek vücut olarak mücadele etme azim ve kararlığındadır” dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de 81 ilden gelen binlerce çocukla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'de oldukları için çok sevinçli olduğunu söyleyen çocuklar, “Bugünü bize armağan eden Atatürk'e teşekkür etmeye geldik” diye konuştu.


İSTANBUL KIRMIZI BEYAZ

Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul'da da birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı. Ellerine bayrağını alan çockular ve vatandaşlar İstanbul'un sokaklarını kırmızı beyaza bürüdü. Taksim'de çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalar; Kadıköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Şişli, Avcılar, Büyükçekmece gibi bütün ilçelerde coşkuyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de düzenlenen etkinlikte çocuklarla bir araya gelirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise makamını ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Arif Kabasakal'a devretti. Türk Hava Yolları da bu bayram daha önce hiç uçağa binmeyen çocukları uçakla tanıştırarak örnek bir etkinliğe imza attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.