Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının bu yıl 102. yıl dönümü. 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başlandi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz” sözleriyle seslendiği çocuklara armağan edilen bu büyük bayram bütün yurtta kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ile birlikte o günü Türk çocuklarına armağan etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başlandı. 23 Nisan'ın Milli Bayram Addine Dair Kanun, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılışından tam bir yıl sonra, 23 Nisan 1921 yılında kabul edilerek; 2 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 



1979'DA ÇOCUKLAR TÜRKİYE'YE GELMEYE BAŞLADI

İki maddeden oluşan kanunun birinci maddesinde, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk yevmi küşadı olan 23 Nisan günü milli bayramdır.", 2. maddesinde ise "Tarihi kabulünden muteber olan işbu kanunun icrasına Büyük Millet Meclisi memurdur" ifadesi yer aldı. 1979 yılında ilk defa 6 ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşınılan bu milli bayramda, dünyanın birçok ülkesinden çocuklar Türkiye'ye gelmeye başladı. 


TÜRKİYE İLK VE TEK ÜLKE OLARAK TARİHE GEÇTİ

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu bayram her yıl 23 Nisan'da kutlanmaya devam ediliyor. Türkiye, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olarak tarihe geçerken; Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurt içinde ve yurtdışındaki temsilciliklerde kutlanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.