Ekmeğimizle oynamayın

Ekmeğimizle oynamayın
Avcılar Belediyesi'nde çalışan bin 200 işçinin banka promosyon tekliflerinin düşük kalması protesto edildi. İşçiler adına konuşan İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan, “Bize üç kuruş promosyon teklif edenler, bir eliniz yağda bir eliniz balda yaşıyorsunuz. Belediye işçisinin ekmeğine göz dikiyorsunuz. Ekmeğimizle oynamayın, hakkımızı verin” dedi. Hançerli ise promosyon konusunda banka ile bir anlaşmazlık yaşandığını belirterek, “Biz de bu sorunun çözümünden yanayız” dedi.

Havuz Meydanı’nda Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube tarafından banka promosyon tekliflerinin düşük kalması protesto edildi. Eyleme yaklaşık 150 işçi katıldı. İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan, “Biz emekçilerin aldığı ücretlerin insan onuruna yakışır olmasını istiyoruz. Bizi asgari ücrete mahkum edenlerin bir eli yağda bir eli balda. Bize üç kuruş promosyon teklif edenlerin bir eli yağda bir eli balda. Türkiye'de aileleriyle birlikte 3 milyon belediye işçinin ekmeğine göz dikiyorsunuz. Ekmeğimizle oynamayın. Biz insanca yaşamak istiyoruz.  Seçime doğru gittiğimiz şu günlerde siz bizi görmezden gelirseniz biz de sizin oy taleplerinizi görmezden geliriz” dedi.


BANKANIN YAPTIĞI İŞ AHLAKINA AYKIRIDIR

Kendilerine düşük promosyon teklif eden İş Bankası'nı da eleştiren Doğan, “Bankanın yaptığı iş ahlakına da hak ve hukuka da aykırıdır. Biz emekçiler elimiz kolumuz bağlı bu hukuksuzluğa, ahlaksızlığa seyirci kalmayacağız, diğer iş yerlerine verdiğiniz düzeyde promosyon hakkımızı verin. Aksi takdirde hakkımızı almak için belirleyeceğimiz düzenli günlerde banka genel müdürlüğünün önünde emekçiye yaptığı çifte standardı daha yüksek katılımla yapacağımız basın açıklaması ile kamuoyuna paylaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Savaş ve sendika yöneticileri daha sonra işçilerin maaşlarını aldığı banka şubesi önünde ATM kartlarını tepki amacıyla makasla kesti.


BAŞKA BİR BANKA İLE ANLAŞABİLİRİZ

Konu hakkında Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Turan Hançerli, işçilerin haklı bir mücadele verdiğini söyledi. “Maalesef promosyon konusunda banka ile bir anlaşmazlık yaşanıyor” diyen Hançerli, “Biz de bunun çözümünden yanayız. Gerekirse İş Bankası ile yaptığımız protokolü bozup daha çok promosyon veren bir banka ile anlaşabiliriz, memur arkadaşlarımız için böyle bir yola başvurduk. İşçi arkadaşlarımız için de aynısını yapabiliriz. Fakat bu uzun bir yol bunun yerine bankanın gereken iyileştirmeyi yapmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz. Biz bu mücadelede her zaman olduğu gibi yine emekçi kardeşlerimizden yanayız” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.