Esenyurt Belediye Başkanı bugün seçiliyor! Tek aday ilk tur

Esenyurt Belediye Başkanı bugün seçiliyor! Tek aday ilk tur
AK Parti adayı adına kolay bir seçim gibi gözüken yerel yarışta, CHP süreci antidemokratik bulduğu gerekçesiyle Esenyurt’ta aday göstermeyecek. 32 sandalyeye sahip AK Parti’nin ilk turda sonuca gitmesi kesin gibi

Esenyurt'ta boşalan başkanlık koltuğu için seçimler, bugün belediye meclisinde yapılacak. 45 meclis üyesinin belirleyeceği yeni belediye başkanının AK Parti adayı Ali Murat Alatepe’nin olması beklenirken; Damga Gazetesi’nin edindiği bilgilere göre 13 sandalyeye sahip CHP’nin ise alternatif aday çıkartmayacağı kesinleşti.

AK Parti'de fire olmayacak
Kamuoyunda tartışmalı isim olarak gündeme düşen Necmi Kadıoğlu’nun istifaya zorlanmasının ardından, 5 yerel siyasetçi arasından öne sürülen Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi Ali Murat Alatepe’nin tek aday olarak gireceği belediye başkanlık seçiminden AK Partili 32 üyenin tamamının oyunu alarak 2019 yerel seçimlerine kadar mührü taşımasına kesin gözüyle bakılıyor.

Olağandışı gelişme yok
İlçenin eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’ndan boşalan başkanlık koltuğuna oturmak için yapılacak ilk 2 turda meclis üye sayısının 3'te 2'sinin desteğini almak gerekiyor. Şayet bu orana ulaşılmazsa üçüncü turda salt çoğunluk aranacak. Ancak, tek aday olarak gündeme düşen AK Parti adayı Alatepe’nin daha ilk turda 32 meclis üyesinin tamamının oyunu alarak başkanlığını ilan etmesine engel olağandışı siyasi bir atmosfer bulunmadığı ifade ediliyor.

CHP aday çıkarmayacak
Öte yandan, mecliste 13 sandalyeye sahip CHP Grubu da belediye başkanlık seçiminde aday göstermeyecek. İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın da bugün katılacağı grup toplantısında gelişmelerle ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulunulacak. CHP’nin yerel kaynaklarından alınan görüşlere göre CHP, seçimle gelen idarecilerin seçimle gitmesi konusundaki net tavırlarını sürdüreceklerini meclis toplantısında da dile getirecek. CHP'liler Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun 14 yıl boyunca ilçeyi kötü yönetmesine rağmen, görevden alınma anlamına geldiğini düşündükleri istifasını antidemokratik bulduklarını kaydederek aday çıkarmayacak ve boş oy kullanacak. CHP, İstanbul Büyükşehid Belediye Başkanlığı seçimleri hariç herhangi bir nedenle boşalan AK Partili belediye başkanlık koltuğu seçimlerinde aday çıkartmamıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.