Esenyurt'ta dükkan kavgası

Esenyurt'ta dükkan kavgası
Esenyurt Kaymakamlığı ile Esenyurt Belediyesi arasında dükkan kavgası çıktı. Belediye ekipleri İlçe Müftülüğü tarafından kiraya verilen caminin bodrum katını, mülkiyeti belediyenin olduğu iddiasıyla tahliye etmek isteyince araya emniyet müdürlüğü girdi ve zabıta araçlarını çekiciyle kaldırdı. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yaşananları hayretle izlediğini belirtirken, Kaymakamlık'tan yapılan açıklamada, ilgili yerin işletilmesinin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uhdesinde olduğu belirtildi

Esenyurt Zafer Mahallesi'nde bulunan Yıldız Camii'nin bodrum katı Kaymakamlık ve belediyeyi karşı karşıya getirdi. Kaymakamlıık oluru ile Esenyurt Müftülüğü tarafından bir markete kiraya verilen bodrum kat, belediye ekiplerince tahliye edilmek istendi. Belediye Başkanlığı, ilgili yerin taziye ve aşevi olarak kullanılacağını belirterek, bölgeye zabıta gönderdi. Zabıtalar, bodrumun içine  malzeme doldurmaya çalışan market sahiplerini durdurdu. İşletmecilerin şikayeti üzerine emniyet birimleri olay yerine geldi. Zabıtaların inşaatın önünden çekilmesini isteyen polis ekipleri, inşaat önünde bekleyen zabıta araçlarını da çekicilere yükleyerek kaldırdı. Belediye ile Kaymakamlığı karşı karşıya getiren cami inşaatının önünde şimdi hem zabıta hem de polis ayrı ayrı nöbet tutuyor.


Sözün bittiği yerdeyiz!

Olay yerine gelen Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan, “Söyleyek bir şey yok. Sözün bittiği yerdeyiz” açıklamasını yaptı. Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Semra Düzcü ise caminin altında yer alan bodrumun belediyenin mülkiyetinde olduğunu belirterek, “İnşaat sahfasında olan bir yerden bahsediyoruz. Şu anda tehlike arz ediyor. Burası Diyanet Vakfı aracılığı ile bir gruba, o grubun da farklı bir işletmeye kiraladığı bir yer. Bu şantiyeye kimsenin girmemesi gerekiyor. Tehlike arz ediyor. Biz onları da korumak için buradayız. Bizim belediye başkanımız Esenyurt halkının haklarını korumak için seçildi. Burası da Esenyurt halkına ait bir yerdir. Bizim bütün derdimiz budur. Burada bir hukuksuzluk var. Müftülükten kimseye ulaşamıyoruz. İrtibat kuramıyoruz. Vakfın yetkilisine ulaşamıyoruz. Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir talimat üzerine zabıta araçlarımız kaldırıldı. Fen İşleri Müdürlüğümüzün çalışmasına engel onunuyor. Hiçbir zaman emniyet güçlerine karşı bir tutumuz olamaz. 3 günden beri kendilerini ikna etmeye çalışyoruz. Geldiğimiz son nokta bu” ifadelerini kullandı. 


Aşevi olarak planladık

Yıldız Camii inşaatında yaşanan gelişmeleri hayretle izlediğini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise kiraya verilmeye çalışılan alanda taziye evi ve aşevi planlandığını aktardı. 
Cami altlarının ticari alanlar yerine yoksul vatandaşların faydalanacağı ve ihtiyaçlarını karşılayacağı alanlara dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizen Bozkurt, “Belediyemiz mülkiyetinde ve tasarrufunda olan, muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere taziye evi, aşevi ve yine muhtaç vatandaşlarımızın gıda, giysi ve kısa süreli barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı yer olarak planlanan cami inşaatının altındaki bölümlerin, kaymakamlık oluru ile müftülük tarafından bir şirkete kiraya verildiğini, bu şirketten yeri kiralayan market sahibinin bir takım malzemeleri taşıma girişiminde bulunduğunda öğrendik. Belediye zabıta ekiplerimiz eşyaların taşınmasına, usule ve hukuka aykırı kullanıma müdahale etmiştir. Müdahalenin ardından polis ekipleri sahaya gelerek zabıtalarımızın görevini yapmasını engellemiş, ardından da sahaya çevik kuvvet ekipleri sevk edilerek kamu görevini yerine getirmeye çalışan kamu görevlilerinin zorla görevden el çektirileceği bildirilmiştir. Yoksul vatandaşlarımıza hizmet vereceğimiz alanın hukuksuz ve yetkisiz bir şekilde ticari alana çevrilmesini hayretle izliyoruz. İhtiyaç olan, cami altlarını ticari alanlara, marketlere dönüştürmek değil, bu alanları muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılandığı alanlara çevrilmesidir. Bunun hem bir zorunluluk hem de bir sorumluluk olduğunu düşünüyor, bu düşüncemizden vazgeçmeyeceğimizi taahhüt ediyoruz” açıklamasını yaptı. 


BELEDİYE GÖREVLİLERİ  UZAKLAŞTIRILDI!

Esenyurt Kaymakamlığı da konu hakkında bir açıklamada bulundu. Belediye zabıtası ve işletmeciler arasında bir olumsuzluk yaşandığının belirtildiği açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Kanunu'na atıfta bulunuldu. Açıklamada, kanunun f bendinin 13. maddesi ve 703 sayılı Kanun Hükmümde Kararnamenin 141. maddesi hatırlatılarak, ilgili yerin kiralanmasının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevleri arasında olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Kaymakamlığımızın 17/03/2022 tarihli oluru ile Esenyurt İlçe Müftülüğü Diyanet Vakvı ve UMT Umut Grup arasında düzenlenen sözleşmeye istinaden kiraya verilen, cami müştemilatının en alt kısmındaki bölüm, depo olarak kullanılmaya başlanmıştır. Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri atarafından 20 Mayıs Cuma günü kiracı faaliyetlerine, yasal dayanak teşkil edecek herhangi bir belge ve gerekçe gösterilmeksizin engel olunması üzerine, kiracı tarafından polis merkez amirliğine şikayette bulunulmuştur. İlçe Müftülüğü'nün, belediye zabıtasının müdahalesi nedeniyle yaşanan kiracı mağduriyetinin önlenmesi talebi üzerine Kaymakamlığımızca olay yerine kolluk kuvveti sevk edilerek, belediye görevlileri uzaklaştırılmış ve gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.