Esenyurt'ta toplu ulaşım çilesi! Dolmuşlar yetersiz, İETT'nin seferi az: Bizler insan değil miyiz?

Esenyurt'ta toplu ulaşım çilesi! Dolmuşlar yetersiz, İETT'nin seferi az: Bizler insan değil miyiz?
Kıraç – Büyükçekmece dolmuşlarına binmeye çalışan vatandaşlar her sabah büyük bir çile çekiyor. Dolmuş sayısının yetersiz olduğunu belirten ve işe gitmek için dolmuş bulamadıklarını söyleyen Cenk Aydeniz, “Sadece biz değil okula gitmek için dolmuşa binmeye çalışan çocuklar da mağduriyet yaşıyor. Bir dolmuş gidiyor diğerinin gelmesi yarım saat sürüyor. Bizler insan değil miyiz?” dedi

Esenyurt Kıraç'tan, Büyükçekmece'ye giden dolmuşlar her sabah deyim yerindeyse vatandaşlara illallah ettiriyor. Kıraç-Büyükçekmece hattı arasında dolmuş sayısının yetersiz olduğunu anlatan vatandaşlar, “1 dolmuş geliyor, bekleyen yolcuların tümünü almaya çalışıyor. Ama kapasitesi belli. İnsanlar kapı açık şekilde gitmek zorunda kalıyor. Binemeyenlerde yarım saat bir başka dolmuşun gelmesini bekliyor” dedi. Ortaya çıkan manzaraya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cenk Aydeniz ise “Dolmuş yetersizliği yüzünden işe geç kalıyoruz. Sadece biz değil okula gidecek çocuklar da derslerini kaçırıyor. Bizler insan değil miyiz? Artık yeter” ifadelerini kullandı.



HER SABAH AYNI EZİYETİ ÇEKİYORUZ

Dolmuş sayısının yetersizliği nedeniyle insanların balık istifi şekilde seyahat ettiklerini anlatan Neriman Güneş de koronavirüs salgını devam ederken insanların bu şekilde bir seyahate mecbur bırakılmasının büyük bir skandal olduğunu öne sürdü. Güneş, “Koronavirüs vakaları niye bir türlü düşmüyor? Cevabı Kıraç dolmuşunda. İnsanlar işine yetişmek, okuluna yetişmek için mecburen bu dolmuşlara binmek zorunda kalıyor. Her sabah aynı eziyeti çekiyoruz. Bazen yeri geliyor 45 dakika bekliyoruz yine gelen dolmuşa binemiyoruz? Buradan yetkililere sesleniyoruz lütfen Kıraç-Büyükçekmece dolmuş hattına bir çare bulun” diyerek yetkililere seslendi.



İETT VAR AMA YOK!

Kıraç-Büyükçekmece hattında İETT'nin varlığının neredeyse olmadığını anlatan Melike Şahin ise yaptığı açıklamada; “Burası gerçekten çok kalabalık. Onlarca çocuk mağduriyet yaşıyor, sıkıntı çekiyor. Bölgede İETT hattı da var ama günde sadece 3 kere geçiyor. O da maalesef ihtiyacı karşılamıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.