Esenyurt'taki ilkokulda çocuğa taciz!

Esenyurt'taki ilkokulda çocuğa taciz!
Esenyurt Belma Barut İlkolu'u 4'üncü sınıf öğrencisi Suriyeli S.H., kendisini müdür yardımcısı olarak tanıtan sözleşmeli memur İsmail S.'nin cinsel tacizine uğradı. 12 yaşındaki S.H.'yi "Sana kitap vereceğim" diyerek kandıran şüphelinin tutuklandığı öğrenildi. Okulu basan velilere açıklama yapan Kaymakam Vural Karagül, “Konuyla alakalı İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından müfettişler görevlendirildi” dedi

Suriyeli olduğu öğrenilen 12 yaşındaki ilkokul öğrencisi S.H. Okulda yaşadığı taciz olayını ailesine anlattı. Ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. İfadesi alınan S.H, "Sabah 5. derse girmeden önce bahçede okulun giriş kapısındaydım. Öğretmen İsmail hocam beni gördü ve yanına çağırdı. Bana gel ben sana kitap vereceğim dedi, bütün Suriyelilere verilecek ancak ilk sana vereceğim dedi. Ben korktum biraz. Birlikte alt kata indik. Gittiğimiz yer çok az ışıklıydı ve kitaplar ile inşaat malzemeleri vardı. Depo gibi bir yerdi. İsmail hocanın soyadını bilmiyorum ancak okulun müdür yardımcısı olduğunu biliyorum. Temizlikçi bir abla vardı bizi gördü. Sonra abla oradan gitti. Hoca gittiğini gözüyle kontrol etti. Depoya girdikten sonra kapıyı kapattı, sonra kitap istiyor musun dedi. Ben hayır istemiyorum dedimOdada 10 dakika kadar kaldık. Sonra 5 lira verdi zorla. Ben de dışarıya çıktım. Parayı çöpe attım. Ben bunu N. isimli öğretmenime anlatmaya çalıştım ancak bana şu an müsait değilim sonra anlat dedi. Ben sınıfta çok ağladım. Sonra olanları anneme anlattım. Annem beni özel doktora götürdü ” diye konuştu.

İdari soruşturma başlatıldı
İsmail S.'nin kendisine bazı çocuklara öğretmen ve müdür yardımcısı olarak tanıtan sözleşmeli memur olduğu öğrenilirken, Anne R. D., doktor muayenesinde çocuğunun cinsel organında kızarıklıklar bulunduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), olayın ortaya çıkmasının ardından sözleşmeli memur İsmail S.'nin işine son verdi. Bakanlık, şahsın okulda istihdamına ilişkin olarak da idari soruşturma başlattığını duyurdu. Yakalanan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gereken neyse yapılacak
Yaşanan bu iğrenç olayın ardından öğrenci velileri dün okulu bastı. Son derece kızgın olan velileri sakinleştirmek için İlçe Kaymakamı Vural Karagül ve İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Karaaslan okula geldi. Velilere seslenen İlçe Emniyet Müdürü Karaaslan, “Böyle bir konu, iddia bize geldi. Bu konu ile ilgili soruşturma başlattık. Yapan şahıs ile ilgili işlemler yapıldı. Şahıs zaten tutuklu yargılanıyor. Ben ilçe emniyet müdürü olarak sizi bilgilendiriyorum. Şuan için bir sıkıntı yok. Bir iddia var ve bu iddia ile ilgili dosya savcılığa intikal etmiş durumda. Şahıs tutuklu, olay ise araştırılıyor. Haricinde okul idairesiyle ilgili velilerimizden şikayet olmuş, konu ile ilgili İlçe Milli Eğitim ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli incelemelerini kendi içerisinde sürdürüyor. Herhangi bir kusur görüldüğü takdirde gerekeni yapacaklardır” açıklamasını yaptı.

Kimseyi geri çevirmedik
Sorunun eylem yaparak çözülemeyeceğini belirten Karaaslan, “Zaten müfettişlerimiz bu konuyla ilgili soruşturma yapıyor. Şuan için daha da yapacak bir şey yok. Buradaki Suriyeli vatandaşlarımıza ve tüm burada olan arkadaşlarımıza söylüyorum; bu zamana kadar herhangi bir mağduriyet yaşadığınızda kapımıza geldiğinizde, karakollarımıza geldiğinizde hiçbiriniz geri çevrilmedi. Bir Suriyeli vatandaşımızın evladına yönelik bir iddia vardı, başka hiçbir şeye bakmadan o iddiaları aldık ve dosyalarımızı hazırlayıp görüşmelerimiz yaptık. Ve şahıs tutuklandı. Şuan yapılmayan bir şey yok. Gereği yapılıyor. Her yerde suç işlenebilir, her yerde hata yapılabilir ama burada bunun gereği yapılıyor. Burada bekeleyerek sizlerin yapacağı birşey yok. Eğer talebiniz, isteğiniz varsa söyleyin. Örneğin her katta iki nöbetçi öğretmen istediniz, sığınaklara kamera istediniz. Bunları derhal ileteceğim. Çözümden yana olalım. Başka isteğiniz varsa da iletebilirsiniz. Müdürlerimizde ulaşılmaz değiller ama bu kadar kalabalık bir şekilde konuşma olmaz. İçinizden 2-3 kişiyi konuşturabilir ve ortak isteklerinizi yüz yüze görüşerek sağlayabilirsiniz. Ama üç bin kişi aynı anda konuşamaz takdir edersiniz ki. Burada beklemek çözüm değil. Hepimizin bizlerinde evlatları okullarda okuyor. Sizi anlıyoruz. Çözümden yana olalım. Okul idaresinin değişmesine yönelik incelemelerde yapılıyor” dedi.

Benzer bir olay daha yaşanmış
İlçe Kaymakamı Vural Karagül ise şüphelinin tutuklandığını belirterek, “Ayrıca konuyla alakalı İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından müfettişler görevlendirildi. Soruşturma başlatıldı ve devam ediyor. Neticesine göre de devlet gerekli olan neyse onu yapacak.Geçtiğimiz sene de böyle bir olayın aynısına benzer bir olayın yaşandığına dair iddialar var. O da araştırılıyor, aynı kişi tarafından” açıklamasını yaptı. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum