Fitne çıkarmaya çalışanlar var

Fitne çıkarmaya çalışanlar var
İstanbul'da yaşayan Suriyeliler üzerinden bir takım çevrelerin fitne çıkarmaya ve çalıştığını anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Suriyelilerle ilgili asılsız birçok iddia ortaya atarak toplumu germeye çalışanlar var. Biz önümüzdeki süreçte, bu yalanlara fırsat bırakmamayı hedefliyoruz. Allah göstermesin; sokak eylemi çıkması, linç girişimi olması, bizim korkulu rüyamızdır” dedi

'Göç Buluşması' isimli toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul özelinde yapılanın, kimseyi geldiği ülkeye göndermek olmadığına değindi. Soylu, “İstanbul özelinde yaptığımız, kimseyi geldiği ülkeye göndermek değildir. Sadece İstanbul'da bir yığılmanın önüne geçebilmek için göçmenlerin kayıt oldukları şehirlerde ikametini temin etmeye çalışmaktır ki bu da zaten olması gereken bir şeydir. Önümüzdeki süreçte, iftira ve yalanlara fırsat bırakmamayı hedefliyoruz; çünkü bu alanda iftira üretmek çok tehlikelidir. Allah göstermesin, bir sokak eylemi çıkması, bir linç girişimi olması, bizim korkulu rüyamızdır” diye konuştu.

BAYRAMDA GİDEN GERİ DÖNMÜYOR

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Suriyelilerin ülkelerine gitmesine izin verilmesine yönelik eleştirilere yanıt veren Soylu, “Kızıyorlar, 'Bayramda bunlara serbesti niye sağlıyorsunuz, niye gidiyorlar?' diye. 'Biz arayı açalım. Gidebilen gitsin, orayı görsün. Kalmak isteyen orada kalsın' dedik ve bu politika tuttu. Son Ramazan Bayramı'nda giden 36 bin kişi geri dönmedi yine son Ramazan Bayramı'nda gidenlerin 35 bini İdlib'e gitti. Kurban Bayramı için de şu ana kadar 20 binin üzerinde bir çıkış sağlandI” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.