Halide Hanım’ın topukları taşları yerinden oynattı

Halide Hanım’ın topukları taşları yerinden oynattı
Silivri Belediye Meclisi'nin son oturumuna Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu'nun topukları damgasını vurdu. AK Partili Meclis Üyesi Tamer Şişman'ın yollardaki taşların değiştirilmesiyle ilgili eleştirisini yanıtlayan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Halide Hanım bir bayram günü "Başkanım yürüyemiyoruz topuklarımız taşların içine giriyor!" dedi. Ben de kendisine söz veriyorum taşlar değişecek dedim” açıklamasını yaptı

Silivri Belediye Meclisi'nin nisan ayı son oturumunda 2017 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın meclis başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilginç tartışmalar yaşandı. Meclis toplantısı Bulgaristan’ın Kırcaali Belediyesi ile Silivri Belediyesi arasında kardeş şehir protokolüne onay verilmesiyle başladı. 2017 faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıya AK Parti'den sadece 8 meclis üyesinin katılması dikkat çekti. 

Alacaklar niye toplanmıyor?
Toplantıda AK Parti Grubu adına söz alan Tamer Şişman, belediyenin çalışmalarını eleştirdi. “Bugün itibariyle borcunun 190 milyon lira borcu bulunmaktadır. 60 milyon liraya yakın da belediyenin alacağı var kamudan. Ancak alacak tahakkuku vardır ama ne hikmetse bu alacaklar toplanmıyor. Bunun nedenini anlamış değilim. Artı 2017 yılında belediyemiz tahsilatlarını yapamadığı için bütçeye ek olarak 5 milyon lira faiz ödeme zarureti doğurmuştur. 2017 yılı cari açığımız 30 milyon liradır. Borç yaklaşık 200 milyona tekabül etmektedir. Neden bu tahsilatın üstüne gidilmediğini, mecbur kalıp kredi kullandığımızın sebebini açıklamalarını isterim” dedi.

Belediyenin asansörü çalışmıyor
Faaliyet raporuyla ilgili eleştirilerini sıralayan Şişman, belediye binasındaki asansörlerin çalışmadına yönelik 153 Alo Beyaz Masa'ya şikayette bulunulduğunu belirterek “Tahmin ediyorum Sayın Belediye Başkanı 2019’da belediyeyi bize kapalı olarak devredecek” dedi. Belediyenin mal ve hizmet alımlarında ilçe esnafından teklif dahi almadığını söyleyen Şişman, “Esnafımız teklif alsa bu işin gerçekleşmeyeceğini düşündüğü için teklif vermediğini beyan etmektedir. Komşu ilçelerimizden gelen tekliflerle mal ve hizmet alımları yapılmaktadır. Oysaki bizim kendi ilçemizde alım yapmamız, piyasayı canlandırır, esnafı mutlu eder diye düşünüyorum” ifadesini kullandı. 

Otoparkın yerinde otlar yeşeriyor
Özcan Işıklar'ın 2009'da ilk seçildiğinde 1 yıl sonra otopark yapacağını açıkladığını söyleyen Şişman, “Sevgili arkadaşlar yıl oldu 2018 ve o söz havada kalmıştır. Şu an biz orayı terk edeli 6 yıl oldu ve yapılan kazılarda, çukurlarda otlar bitmeye başladı. Bu şehrin en büyük ihtiyacı olan otopark ve trafik sorununda samimiyetinize inanarak söylüyorum bir arpa boyu yol almadık. Ama nasıl olsa 2019’da AK Parti gelir çözer derseniz, biz buna hazırız bilginiz olsun” diye konuştu.

Yollara yineden taş döşendi
Altyapı çalışmalarına da değinen Şişman, “Sayın Başkanımız, 2009 yılında iktidar olduklarında o güzelim asfaltı sağlığa zararlı olduğunu ifade ederek seri bir şekilde kaldırdı. Yerlerine taş döşedi. Döşenen taşların süresi, ömrü 20-25 yıl olduğu ifade edilmişti. 
Fakat bugün daha onuncu yılını tamamlamadan taşlar söküldü, yerine yeni taşlar dizayn edildi. Bu savurganlığın bir sebebi olması gerektiğini düşünüyorum. Silivrimizde öyle mahalleler var ki, tretuvarları yapılmamış, yolları asfaltlanmamış, insanlar taa ki 90’lı yıllarda, 2000’li yıllardaki gibi çamur çeper içerisinde yürüyor. Bu nedenle Silivri sadece merkezden ibaret değildir. Sayın Başkana Selimpaşa Yoğurthane mevkiine  gitmesi gerektiğini, Gümüşyaka’da E-5’in üzerinde ki mahallelere gitmese gezmesi gerektiğini, Cumhuriyet mahallemizde bulunan hiç asfalt dahi, yolu dahi olmayan sokakları mutlak gezmesini tavsiye diyoruz” dedi. Şişman, 2017 yılı faaliyet raporuna AK Parti Grubu olarak ret oyu kullanacaklarını da söyledi.

Sırbistan belediyesiyiz ya!
AK Parti Meclis Üyesi Tamer Şişman’ın konuşmasının ardından söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, faaliyet raporuyla ilgili eleştirilere bir bir cevap verdi. Gerektiğinde kendi genel başkanına karşı duran biri olduğunu söyleyen Işıklar, Silivri’de İBB tarafından bir türlü  tamamlanmayan bazı hizmetlerin tamamlanması için AK Parti Meclis Üyelerine İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a gitmelerini tavsiye etti. 

Beştepe'de de aynısı
“Şimdi yok efendim taşı değiştirmişiz. Asfalt diyorsunuz. Akören'de İBB'nin yaptığı asfaltı göstereyim sizlere. Canınız sıkılmasın diye göstermiyorum. Sen bize taşı söylüyorsun. Halide Hanım (Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu) burada mı bilmiyorum. Bir bayram günü "Başkanım yürüyemiyoruz topuklarımız taşların içine giriyor!" dedi. Ben de kendisine söz veriyorum taşlar değişecek dedim. Kale Mahallesi'nde geniş yüzeyli yaptık. Bu taş çarşıda düzgün işlense problem yoktu. Sadece bir işçilik masrafı. Google'dan girip Beştepe'ye bak, Cumhurbaşkanımızın sarayı da bu taştan. Bak konuşunca anlaşıyoruz. İşçilik kötüydü. Süleyman Ağabey Merkez Lokantası her akşam 2 kova su atıyor. Ağabey atma bu taş ıslanmadan durması lazım. Horoz Hüseyin çıkıyor yolu suluyor. Yolu sulama bu yolun en az 15-20 gün kuru kalması lazım diyoruz. Yol ıslanınca doğal olarak taşlar oturmuyor ve bozuluyor. Gidin Beştepe de Dolmabahçe de aynı. Kansorojen yapı sıcaklığı dışarı verir. Bu taş 3000 sene gider granit. Biraz sabır göstereceğiz. Şehrin içini otobanlaştırmayın. Yama, yama, yama, yama, yama... Bozuldu yama. Bunu tamir yap sök. Bütün dünya bunu yapmış”

Bizden mahsuplaşmıyorlar
Borçlarla ilgili eleştirilere de yanıt veren Işıklar, “Şimdi bu borca geliyorum. Keşke söylemeseydim diyeceksin, ona geliyorum şimdi. Üsküdar’da gidiliyor cami yeri için. Ne yapıyor belediye başkanı? Maliye Bakanlığı'na yazılıyor. Ne kadar yer 10 TL, Maliye Bakanlığı'na ne yazılıyor 50 TL. Maliye Bakanlığı 50 TL’ye alıyor bu yeri. Diyanet'e 50 TL'ye veriyorlar. Bakın bizden iki cami yeri geçti 0 lira. Bizimle mahsuplaşmıyorlar. 86 milyarlık yer vermişiz. Kültür Evi diye kamulaştırdık, 1 milyona, şimdi metresi 3000 TL. Yer 1 dönüm. Ne kadar yapar 3 milyon. Şimdi Polis Binası yapalım. Olur… Ne diyorlar biz bunu İçişleri Bakanlığı'na verelim, onlar emniyete versin. İçişleri Bakanlığı'na verirken bu yer 3 milyon tl yapıyor, 1 dönüm yer biz para ile aldık bu yeri. Yusuf Bey burada. Şimdi biz bu yeri verelim vergi borcundan düşün. Ama yok bedava verin bize bu yeri! Ama Üsküdar’da cami yeri para ile alınıyor. Bizden mahsuplaşmıyorlar. Biz Sırbistan belediyesiyiz ya, bizden düşmüyorlar. Mahsuplaşmak için evraklarımızı götürdük. Başkan Yardımcımız Emine Hanım da burada. Nasıl olur dedi? Bizden mahsuplaşma yok. O yüzden olmuyor. Borç tabi duruyor. 9 tane cami, 28 tane okul yeri veriyoruz, Emniyete, İSKİ'ye yer ver. Gümüşyaka'da 36 dönüm yer var İSKİ arıtma yapıyor. Oralara gelmiyorum. Hesaplasam alacaklı çıkarız. Bak anlamıyorsun, Rumcada bilirim biraz ama Türkçe anlatıyorum anlamıyorsun! Cami yeri belediyenin yeri. Belediyenin yerini ben müftülüğe vereceğim zaten. Bunu verirken Maliye'ye verelim, bir bedel biçelim. O bedava müftülüğe verecek zaten. Bizden düşsünler. Başkalarına yapılıyor. Bu borcu birbirimize kullanmayalım” diye konuştu.

Başkanı bağırtmazdım
“Ben AK Parti İlçe Başkanı olsaydım, bu belediye başkanını burada bağırtmazdım. Giderdim mahsuplaştırırdım, gelirdim başkan konuşma senin 86 milyonu mahsuplaştırdım derdim. Hadi yap bakalım işini!” diyen Işıklar, “Sen denizci dürbününün uzak yerinden bakıyorsun, ben küçük yerinden. Siz yapılan her işin farkındasınız, İstanbul'un en huzurlu ilçesinde yaşadığınızı da biliyorsunuz. Burada 12 senedir bir yolu bitiremediğinizi diyemiyorsunuz. Bakalım eziyet edelim belki alırsınız. Asansör diyorsun, sizin klimalara icra geldi. Bizim asansörler tamir ediliyor. 24'ünde gel bin. Asansöre binme biraz yürü kilo falan verirsin. 2 kat bina burası biz tasarruf yapıyoruz. Ben 2009'da Adliyeye gittim bindim asansöre yanımda da bir bayan var, Başkanım siz geldikten sonra Adliyenin asansörleri çalışmıyor dedi. Ben de kendisine yaparız onu da dedim. Şimdi 2 katlı şu asansör çalışmıyormuş. Ama öbürlerine haciz geldi. Bağcılar Belediyesi'ne çocuk parklarına haciz geldi” dedi.

Müdürü ziyaret etmiyorum
Işıklar, “Ben İSKİ Müdürünü ziyarete gidemiyorum. Çünkü görevden alınıyor. 3 ayda bir görevden alınıyor. Tamer Bey benim senden şüphem yok, yukarıdakinin bakış açısını konuşuyorum. Biz burada yaşıyoruz. Bizler arkadaşız. Onlara biz el birliği ile durmalıyız. Şimdi bak sana bir şey söyleyeceğim. Şu yolu Çorlu, Babaeski, Lüleburgaz dışarı alındı. Celaliye’nin oradan bu yolu kaldıralım. Bütün şehir birleşsin. İmza toplayalım. Biz ne dedik yolu yukarı alalım dedik. Ben proje yapıp götürüyorum. Burası karayollarına ait. Sen İBB'ye sormuyorsun bana soruyorsun. Ne soracağını bilmiyorsun. Bu halk bana da Büyükşehir’e de oy verdi. Yol yapılamıyor ben yapamıyorum, Doğalgaz çıkmıyor ben çıkaramıyorum, liman yapılmıyor ben yapamıyorum, başka bir şey var mı yapamadığım söyleyin ki bilelim!” ifadesini kullandı.

Silivri siyasetten daha önemli
Ben İBB'ye proje yapar götürürüm. Çözümü ile çaresi ile hazırlar götürürüm. Muhtarda söz veriyor köyüme şunu bunu yapacağım diye oy alıyor. Sonra projelendirip bana getiriyor, yapıyoruz. Bende 4 üniversiteye gittim projelendirdim, götürdüm masalarına koydum. Meclisime getirdim sundum. Prosedürü bilmiyor musun? Laf kalabalığını bırakın. İBB sizin partinizdense eğer, siyasetin dışına çıkmak gibi bir özgüveni göstereceğiz. Genel Başkanın karşısına durabilen biriyim ben. Siz de bunu gösterin. Siyasetin dışına çıkalım. Silivri siyasetten daha önemlidir. Buradan kaçış yok! Kimin ne olduğunu herkes biliyor. Kimin ne görevi olduğunu herkes biliyor. Sorunu el birliği ile çözmeliyiz. Ben herkese anlattım meramımı, bir tek Metin anlamamış” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından oylanan 2017 yılı Faaliyet Raporu Ak Partili üyelerin ret oylarına karşın CHP'li üyelerin oyu ile kabul edildi.

Hasan Ağabey 2 okul yaptı ben 28 okul arsası verdim
Eğitimle ilgili eleştirilere de değinen Işıklar, “Hasan Ağabey 2 tane okul yapmış, Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Ağabey de 12 tane yaptı. Ben de 28 okul arsası verdim. Biz ilk okulumuzu kendimiz açtık. Tamer Bey davetiye göndermemize rağmen o okulun açılışına gelmediniz. Türkiye’de ilk defa bir belediye okul açıyor Silivri Belediyesi. Gıda ve Tarım Teknolojileri Okulu açılıyor. Bu bizim gururumuzdur. Herkes kendi bölgesinin eğitimini versin. 500 öğrenci okutsak kaderimiz değişir. Şimdi Teknoloji Transfer Ofisi Kuruyoruz. Tarım ve Hayvancılık Enstitüsünü kuruyoruz Fener'de. Protokolünü yapmak üzereyiz” dedi. FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.