Hatlar karıştı!

Hatlar karıştı!
Halkın parasıyla 45 meclis üyesine son model akıllı cep telefonu alınacak olması Esenyurt siyasetini karıştırdı. Belediye, ihaleyi iptal etmek zorunda kaldı, AK Partili üyeler sessizliğe bürünürken, CHP’liler ise başka bir tartışmaya yöneldi

Gazete Damga'nın ortaya çıkardığı skandal vatandaşın lehine sonlandı. Ülkedeki ekonomik kriz halkı perişan ederken, Esenyurt’ta belediye kasasından meclis üyelerine Noel hediyesi alma sevdasına Damga’nın haberi engel oldu. Kamuoyundan gelen tepkilere boyun eğen ilçenin AK Partili Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, haberimizin yayımlandığı gün harekete geçti, ekibine verdiği talimatta, "İhaleyi iptal edin" dedi. Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada ise ihalenin tepki çektiği belirtilerek daha önce iptal kararı alındığı duyuruldu. Fakat skandal ihalenin haberimizin yayımlandığı 4 Aralık'ta iptal edildiği görüldü.

Gökmen tepki göstermişti
Esenyurt gündemine düşen "45 Meclis üyesine 45 akıllı telefon" haberi sonrasında CHP İlçe  Başkanı Ali Gökmen, böyle bir ihaleden haberi olmadıklarını, hiçbir CHP'li meclis üyesinin verilecek telefonları kabul etme şansı bulunmadığının altını çizmiş, alanlar hakkında da parti içi disiplin soruşurması başlatılacağı sinyalini vermişti. CHP'li Gökmen, Noel hediyesi akıllı telefonların "Sus payı" anlamına geldiğinden de bahsederek, meclis üyelerine atfen, "Telefonu kabul eden, partiden atılmayı göze alır" uyarısını yapmıştı. İlçe Başkanı Ali Gökmen'in zehir zemberek eleştirilerine açıklama getiren CHP Grup sözcüsü Dr. Yavuz İren, "Cep telefonu dağıtılacağı konusunda hiçbir bilgi ve insiyatifimiz olmadığı gibi bu konuda çalışma yapıldığı da bilgimiz dahilinde değildir. Böyle bir telefon dağıtılmaya kalkılsa dahi CHP’li herhangi bir arkadaşımızın kabul etmesi kesinlikle söz konusu olmayacağı gibi diğer meclis üyelerinin de böyle bir şeyi  kabul edeceklerini düşünmüyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

esenyurt telefon ihalesi

Sorumlu bir üslup değildir
İren, yazılı açıklamasının devamında, "İlçe Başkanlığımızın vermiş olduğu demecinde yanlış anlaşılabilecek ifadeler söz konusudur. Biz CHP’li meclis üyeleri olarak Esenyurtluların haklarını korumak adına yaptıklarımız meclis tutanaklarında kayıtlı olup ayrıca her ay halka açık belediye meclis toplantılarında da görülebilir. Bu anlamda 'sus payı' olarak algılanmaya müsait yaklaşıma hiçbir zaman girmedik girmeyiz. Partimize yıllarca emeği geçmiş, örgütten süzülerek bu noktalara gelmiş meclis üyelerimizi ‘partiden atarım’ tarzı yaklaşımlarla kamuoyu önünde yaralamak da sorumlu bir üslup değildir" dedi. Belediye geçen yıl da bütün meclis üyelerine belediye kasasından parasını ödediği birer tablet vermişti. İçerisinde faaliyet raporu bulunan tabletlere hiçbir meclis üyesi itirazda bulunmamıştı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.