Hekimlerin canı patlıcan mı?

Hekimlerin canı patlıcan mı?
İstanbul Tabip Odası'nın, İstanbul’dan Ankara’ya sağlık sistemindeki sorunlara ve hekimlerin taleplerine dikkat çekmek için gerçekleştirdiği Beyaz Yürüyüş'e ilişkin Damga'ya konuşan doktorlar “Koronavirüsle mücadelede şimdiye kadar 175 doktor arkadaşımız olmak üzere 480 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Sormak istiyoruz herkesin canı can da doktorun canı patlıcan mı? İşte Beyaz Yürüyüş bunu haykırmak için yapıldı” dedi

İstanbul Tabip Odası'nın Beyaz Yürüyüş adıyla İstanbul'dan Ankara'ya başlattığı yürüyüş dün itibariyle sona erdi. Doktorların ve sağlık çalışanlarının haklarının duyurulması adına gerçekleşen yürüyüşe ilişkin Tabip Odası'ndaki isimler Damga'ya konuştu. Doktorlar için geleceğin karanlık olduğunu ve bu anlamda beyaz bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirten isimler “Bugün itibariyle artık doktorlar en ağır iş kolundaki işçilerden bile daha çok çalıştırılıyor. Can güvenliğimiz yok. Koronavirüsle mücadelede 175'i doktor olmak üzere 480 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Genç doktorlar bu ülkeyi artık terk ediyor. Sadece soruyoruz. Herkesin canı can da doktorun canı patlıcan mı?” ifadelerini kullandı.

HEKİM OLMAK DEĞERSİZ HALE GETİRİLDİ

Doktorluğun Türkiye'de değersiz bir hale getirildiğini de anlatan Tabid Odası'ndaki hekimler, içlerini en çok acıtan detayın da hiçbir şekilde saygı görmediklerine tanık olmak olduğunu vurguladı. Hekimler, “Artık bu ülkede hekim olmak değersiz bir hale geldi. Sağlık sistemi tamamen iflas etmiş durumda. Şu anda ne halk sağlığı açısından ne de sağlık çalışanlarının açısından tamamen ticarileşmiş. Asistanlar mobbingten, uzun çalışma saatlerinden tükenmiş durumdalar. Orta yaştaki meslektaşlarımız tükendikleri için bırakıyorlar. Son 7 ayda 9 bin üzerinde kamudan istifa gerçekleşti. KHK ile atılan meslektaşlarımız mesleklerini yapamıyorlar. Bugün sağlık sistemi sadece hastanelerin dolu olmasıyla övünülüyor. Oysa bizim amacımız koyucu sağlık sistemini savunmak olmalı” dedi.


TIP FAKÜLTELERİNDE LİYAKAT KALMADI

Bugün Türkiye'deki tıp fakültelerinde eğitim kalitesinin düştüğünü, sınavsız bir şekilde dışarıdan gelen öğrencilerin bu fakültere alındığını da kaydeden hekimler, “Üniversitelerde liyakat ve eğitim bitti. Tıp fakültelerinin haline bir bakın. Yabancı öğrenci yetiştirme kampı gibi. Hocalar deseniz, iktidara yakın değilse görevden el çektiriliyor. Gerçekten acı verici” şeklinde konuştu.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.