Her türlü tehdit ve tacize uğradık!

Her türlü tehdit ve tacize uğradık!
Maltepe'de temizlik işçilerinin iş bırakma eylemi devam ederken belediyeden çok sert bir açıklama yapıldı. Açıklamada eylem, “hiçbir yasal dayanağı olmayan iş bırakma” şeklinde tanımlanırken, “Bu süreçte; her türlü tehdit ve fiziki tacize varacak hakaretlere karşı görev bilincini sürdüren emekçilerimize teşekkür ediyoruz” denildi

Maltepe Belediyesi’ne bağlı MATAS A.Ş. bünyesindeki temizlik işçileri, Belediye ve Disk/ Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi hükümlerinin uygulanmadığı ve sendika temsilcileri ile bazı işçilerin işten atıldığı gerekçesi ile eylemine devam ediyor. Daha önce işçiler için “Kanunsuz eylem yapıyorlar” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Ali Kılıç, Damga'ya yaptığı açıklamada görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Belediye tarafından yapılan açıklamada ise “Öncelikle 25 Ekim tarihinde başlatılan ve hiçbir yasal dayanağı olmayan iş bırakma eyleminden dolayı ortaya çıkan aksaklıklardan dolayı özür diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

BAŞKA iLÇELERDEN MALTEPE’YE ÇÖP ATTILAR
Maltepe Belediyesi'nin açıklamasında tüm çöplerin toplandığı ve aksaklıkların giderildiği belirtilerek, “Sosyal medya ve bir takım yayın organlarınca art niyetli olarak aksaklığın yaşandığı döneme ait görseller paylaşılmaktadır ve gerçeği yansıtmamaktadır” denildi. Açıklamada, siyasi çıkar ve bireysel menfaat vurgusu yapılarak asılsız bilgilendirmelere maruz kalındığının altı çizildi. Ayrıca, “Farklı bölgelerdeki evsel atıkların ilçe sınırlarımıza taşınmasına da tanık olduk” iddiası ortaya atıldı. Açıklamanın sonunda ise “Bu süreçte; her türlü tehdit ve fiziki tacize varacak hakaretlere karşı görev bilincini sürdüren emekçilerimize teşekkür ediyoruz” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.