Hiç mi insafınız yok kardeşim!

Hiç mi insafınız yok kardeşim!
İstanbul'da kiralık daire fiyatları son bir yılda yüzde 200 zamlandı. Çeşitli ilan sitelerinde eşyasız, 1+1 dairelere bile 15 bin TL'yi bulan fiyatlar istenmesi pes dedirtti. Ortaya çıkan manzarayı eleştiren vatandaşlar, “Bu paralarla bir Türk vatandaşının ev kiralaması mümkün mü? Memur nasıl ödeyecek bunu, işçi nasıl ödeyecek? Ev sahiplerinin hiçbir insafı kalmamış” dedi

Vatandaşı zorlayan en önemli konuların başında gelen kiralık daire fiyatlarındaki artışta ipin ucu iyice kaçtı. Çeşitli ilan sitelerinde 1+1 dairelere bile 15 bin TL’yi bulan fiyatlar istenmesi pes dedirtti. Beklenen büyük İstanbul depreminde yıkılma tehlikesi bulunan eski binalarda da durum farklı değil. 25-30 yaşın üzerindeki yapılarda ortalama büyüklükteki bir daire kirası geçen yıl 2 bin 500- 4 bin TL aralığında değişirken, bu yıl 7 bin TL’den başlayıp 20 bin TL’yi aşabiliyor. Yani geçen yıl bir önceki yıla göre iki kat zamlandığı için gündem olan bu daireler, son bir yılda ortalama yüzde 200 daha zamlanmış oldu. Sıfır binalarda ise bu fiyatlar semtine göre değişmekle birlikte 40 bin TL’ye kadar çıkıyor.


MEMUR NASIL ÖDESİN, İŞÇİ NASIL ÖDESİN?

Kiralardaki fahiş zam oranlarını ve yüksek ücretleri eleştiren vatandaşlar ise sosyal medya üzerinden isyan etti. Kiraları Türkiye'de yaşayan ortalama bir gelire sahip bir insanın ödeyemeyeceğini anlatan vatandaşlar, yetkililerin konu hakkında sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Arzu Uzun, “Ben bir öğretmenim. Aylık maaşım kadar ev kirası istiyorlar. Ben maaşımı kiraya verdikten sonra nasıl geçineceğim?” diye sordu. 21 yıldır işçi olduğunu belirten Soner Egül ise “Fiyatlara bakınca şaşırıyorum. Bu kiraları memur nasıl ödesin işçi nasıl ödesin? Ben 21 yıldır çalışıyorum. Aldığım maaşla ortalama bir semtte, ortalama bir daire kiralamam imkansız hale gelmiş durumda” eleştirisini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.