İhale yasağı!

İhale yasağı!
AK Parti, siyaseten ölüm kalım meselesine dönüştürdüğü 2019 seçimleri öncesinde adayların önüne bir dizi kriter getirdi.

İstanbul’da 27 ilçe başkanlığına atayacağı partililerde 'sıfır hata' şartını arayan AK Parti, 2019 yerel ve başkanlık seçimlerini şansa bırakmayacak tedbirleri önceliğine dahil ederken, adayları da bir dizi kriter barajından geçirdi. Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “metal yorgunluk” uyarısıyla harekete geçen parti kurmayları, belediyeden ihale alan siyasetçilerle asla yola devam edilmeyeceği ihtarını çekti. İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın ilçe başkanlarıyla yaptığı istişare toplantısında “Belediye başkanlığını düşünen ilçe başkanlığından istifa etsin. Seçim döneminde teşkilat içinin boşaltılmasını istemiyorum” talimatı ise işin ne denli sıkı tutulduğunun göstergesi olarak öne çıktı.

Adaylar mercek altında
İlçe teşkilatları yapılanmasında yöneticilerin eğitim durumu, demografik yapı, gençlik ve kadın kollarındaki kotalara önem verilmesini isteyen partinin bir başka önceliği ise akrabalık ilişkileriyle yürütülen siyasete derhal son verilmesi yönünde. Metropol kent İstanbul’un 39 ilçesini mercek altına alan kurmaylar, seçimi kiminle kazanma ihtimali varsa o isimle start verilmesi gerektiğinde mutabakata varırken, Genel Merkez’e davet edilecek ilçe başkan adayı 3 isimden kimin ilçe başkanı olacağına ise Erdoğan karar verecek. Son aşamada adaylar hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasında herhangi bir engel çıkmaması durumunda ataması yapılacak ilçe başkanının hazırlayacağı yönetim listesinde de aynı kriterlerin yerine getirilmesi şart koşulacak. Öte yandan ilçe yöneticilerinin asla belediye personeli olmayacağı da getirilen kurullardan biri olarak öne çıktı.

İki isim baraja takıldı
Kriter barajına takılan mevcut ilçe başkanlarından İlker Gürbüz, 2019 yerel seçimlerinde Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’nı hedeflediği için göreve devam etmeyeceğini belirtirken, Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez de aynı gerekçeyle ilçe başkanlığı sürecine son noktayı koydu. AK Partili ilçe başkanlarından Beykoz İlçe Başkanı Mahmut Gürkan’ın Beykoz Belediyesi’nden ihale alması ve ihale sürecindeki mazot yolsuzluğunda adının geçmesi ise ipinin çekilmesine neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.