İki haftada iki kat artış!

İki haftada iki kat artış!
4 Eylül'de 475 milyon 488 bin TL bedelle Altur–Havaş–Free Turizm konsorsiyumuna verilen Yeni Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi yeniden yapıldı. İhaleyi bu sefer 755 milyon 823 bin lira bedelle İBB’ye bağlı İstanbul Otobüs A.Ş kazandı. Aradaki 280 milyon fark ise şaşkınlık yarattı

4 Eylül'de 475 milyon 488 bin TL bedelle Altur – Havaş – Free Turizm konsorsiyumuna verilen Yeni Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi yeniden yapıldı. İhaleyi bu sefer 755 milyon 823 bin lira bedelle İBB'ye bağlı İstanbul Otobüs A.Ş kazandı. Aradaki 280 milyon fark ise dudak uçuklattı

İstanbul Yeni Havalimanı için İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce yeniden yapılan toplu ulaşım ihalesini 755 milyon 823 bin lira teklif veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin şirketi İstanbul Otobüs İşletmeleri Tic. A.Ş kazandı. İhaleye 9 şirket katıldı. İstanbul Otobüs A.Ş'nin Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, "Hayırlı olsun" dedi. Otobüslerin nasıl temin edileceğine ilişkin bir soru üzerine Şahin, "Bakacağız. Ya alırız, ya kiralarız ya işlettiririz" açıklamasını yaptı. Pazarlık aşamasına geçilen ihale rakamının kaç lira olduğu daha sonra İBB tarafından açıklanacak.


6 firma teklif sunmadı


İhaleye İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş., Burulaş-Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Tur. San ve Tic. A.Ş., Sarılar İnşaat ve Elektronik San ve Tic Ltd. Şti., Zirve İletişim Hizmetleri, Baktaşlar Turizm, Gürsel Taşımacılık, Emre Mehmet Özbek-Yavuz Çimen ortak girişimi, Tureks, Ulaşım Sigorta Aracılık Hizmetleri olmak üzere 9 firma davet edildi. 6 firma teklif sunmadı. Edinilen bilgiye göre, Sarılar İnşaat ve Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti. 753 milyon 740 bin 20 TL, Burulaş-Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Tur. San ve Tic. A.Ş. 751 milyon 374 bin TL teklif sunarken, ihaleyi alan İstanbul Otobüs İşletmeleri Tic. A.Ş. 755 milyon 820 bin TL teklif sundu. Firma, pazarlık aşamasında teklifini 3 bin TL artırarak, 755 milyon 823 bin TL teklifle ihaleyi kazandı.


İhale iptal edilmişti


İstanbul Yeni Havalimanı ’na 18 hat üzerinden 150 otobüsle yapılacak olan bagajlı lüks taşımacılık ihalesini Altur – Havaş – Free Turizm konsorsiyumu KDV dahil 475 milyon 488 bin lira bedelle kazanmıştı. 4 Eylül’de yapılan ihale, kamu yararı oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti. İptal edilen ihaleye Altur Turizm, Havaş ve Free Turizm konsorsiyumu, Platform Turizm ve Sarılar Turizm olmak üzere 3 teklif sunulmuştu. İhale Komisyonu tarafından Sarılar Turizm'in teklifini geçersiz sayılmıştı. İhaleye davet edilen firmalardan Turex Turizm maliyetleri çok yüksek buldukları için teklif vermediklerini açıklamıştı. İhaleye davetli katılan İstanbul Halk Ulaşım da teklif sunmamıştı.
 


280 milyon lirayı izah edecekler?


25 gün içerisinde yapılan aynı ihalede 280 milyon fiyat farkı ortaya çıkması şaşkınlık yarattı. İptal edilerek yeniden yapılan ulaşım ihalesini Gazete Damga'ya değerlendiren CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, “Bunu nasıl izah edecekler merak ediyorum. Kabul edilebilir bir tarafı yok. Yoksa dış güçlere mi bağlayacaklar?” açıklamasını yaptı. CHP İBB Meclis Grubu olarak toplantı yapacaklarını ifade eden Ertuğrul Gülsever, konunun peşini asla bırakmayacaklarını söyledi.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.