İki pist pisi pisine gitti! 2 milyar dolar kırılıp döküldü

İki pist pisi pisine gitti! 2 milyar dolar kırılıp döküldü
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Atatürk Havalimanı’nda yapımına başlanan pandemi hastanesinin yerinin çok yanlış seçildiğini söyledi. Karabat, "2 pist kullanılamaz hale geldi. Bu iki pistin maliyeti 2 milyar dolar. Üstelik bölgede hiçbir altyapı da yok" eleştirisinde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Nisan’da, Sancaktepe’de ve Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alanda tek katlı, bin odalı iki hastane yapılacağını açıklamıştı. Hastanelerin 45 günde tamamlanacağı belirtilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanelerin Covid-19 salgını sonrasında da hizmet verecek şekilde tasarlanacağını duyurmuştu. İlk olarak havalimanın karşısındaki bir arazide inşaata başlanmış, ancak konutlara yakınlığı nedeniyle bu noktadan vazgeçilip hastanenin havalimanı arazisi içine yapılması kararlaştırılmıştı. Atatürk Havalimanı’ndaki hastane inşaatında çok sayıda iş makinesi, hafriyat kamyonu ve işçiyle çalışmalar sürüyor. İnşaatta zemine beton dökülmesine önceki gün başlandı.

Hiçbir altyapısı bulunmuyor
"Atatürk Havalimanı’na hastane inşa edilecek" dendiğinde herkesin aklına 325 bin metrekarelik terminal binasının geldiğini belirten CHP Milletvekili Özgür Karabat, "Ne de olsa ısıtma soğutma, havalandırma, sıcak su, kanalizasyon dahil altyapısı hazırdı. Ayrıca 8 bin 500 araçlık otoparkı ve 13 bin kişiye yemek çıkarabilecek kapasitede bir mutfağı bulunan bir bina söz konusu idi. Belediye otobüsleri ve metroyla ulaşım imkanı da vardı. Ancak halihazırda binanın içinde hiçbir şey yapılmıyor. İnşaata başlanan yerin terminalin tersine hiçbir altyapısı bulunmuyor. Girişi çıkışı da yok. Bu nedenle iş makinelerinin girip çıkabilmesi için havalimanın dış duvarı yıkıldı. Dahası söz konusu noktaya halihazırda bir toplu ulaşım bağlantısı da yok" açıklamasında bulundu.

2 uzun pistin de başı kırıldı
Atatürk Havalimanı'nda üç pist olduğunun altını çizen Karabat, "İkisi kuzey-güney diye bilinen 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde, uluslararası standartlarda, biri de 2 bin 500 metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde pist. 2 uzun pistin de başı kırıldı. Dolayısıyla iki pist de kullanılamaz hale geldi" dedi. Karabat, "Yapılmakta olan hastane Atatürk Havalimanı'nın 2 pistini yok etti. Atatürk Havalimanı'nda terminal binaları, otoparklar, uçak parsalları varken inşa edilen hastaneler ile tam 2 pist kullanılamaz hale geldi. Bir pistin yapımı yaklaşık bir milyar dolar. Pistle yangın uçaklarının kalktığı, ambulans uçaklarının havalandığı stratejik noktalardır, hepsini yok ettiler" açıklamasını yaptı.

TERMİNAL BİNASI NEDEN KULLANILMIYOR?
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, "Yapılmakta olan hastane Atatürk Havalimanı'nın 2 pistini yok etti. Atatürk Havalimanı'nda terminal binaları, otoparklar, uçak parsalları varken inşa edilen hastaneler ile tam 2 pist kullanılamaz hale geldi" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.