İlk icraatı engellendi!

İlk icraatı engellendi!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “Şeffaf olma sözü verdim” diyerek İBB’nin özellikle 31 Mart’la 18 Nisan arasında yaptığı işlemler için yapılmasını istediği ‘arşiv’ çalışmasına 4. İdare Mahkemesi’nden izin çıkmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin tüm kayıtlarını incelemek üzere, iki müfettiş ile üç uzmanı görevlendirmişti. Bu görevlendirme kapsamında belediyenin elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme ve araştırma yapılacaktı. Ancak AK Parti meclis üyeleri Yüksel Akyol ve Ömer Faruk Kalaycı'nın itirazı üzerine, İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İmamoğlu'nun İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına yönelik talebine, ‘yürütmeyi durdurma' kararı verdi. İBB cephesinden yapılan açıklamada ise “Kurumumuza henüz bu yönde bir resmi tebligat yapılmamıştır. Resmi tebligat yapılınca gereği yapılacaktır” denildi.

Öyle kozmik odayla falan işimiz olmaz
Veri tabanının kopyalanması hakkında açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, kamu adına görev yaptıklarını belirterek, “Kamunun verilerini korumak zorundayız. Özellikle 31 Mart'la 18 Nisan arasında, ne yazık ki duyum değil, daha ötesi tespitlerimiz var. Sağlıklı bir şekilde kıyaslamak, verileri analiz etmek ve halkımızın çıkarını korumak adına bu işlem     yapılmıştır. Kanuna uygundur. Öyle kozmik odayla falan işimiz olmaz. Devletin hafızası, onu koruyoruz” dedi. İmamoğlu, “Kamuya şeffaf ve açık olma sözünü verdim. Umuyorum devletimize, milletimize zarar veren iş ve eylemlerde bulunulmamıştır. Ne yazık ki bazı tespitlerimiz var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.