İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Belediyesi'ni kolluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Belediyesi'ni kolluyor!
Başakşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıllarda törenle ağaçlandırdığı Sazlıdere baraj havzasında 153 dönüm alanda kurban kesim alanı inşa etmeye başkaması muhalefeti harekete geçirdi. Konunun İBB Meclisi'ne taşınmasının ardından İBB ekipleri bölgede, kaçak inşaatı engellemek için nöbet tutmaya başladı.

Sazlıdere içme suyu havzasındaki tesis kurma girişiminin arından CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri duruma tepki göstererek basın açıklamsı yaptı. Açıklamada hukuksuz ve kaçak bir biçimde hayvan kesim tesisi yapılmaya çalışıldığı savunuldu. CHP Başakşehir Meclis Üyesi Nizamettin Kümeç; 'Bu havza, Sazlıdere Barajı içme suyu havzası içerisinde kaldığından İSKİ'nin denetimindedir. Dolayısıyla burada hiçbir çalışmaya izin verilemez. Hatta çivi bile çaıklamaz' dedi.

En ufak girişimi İSKİ'ye haber verin
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili ÖZgür Karabat ise Başakşehir Belediyesi'nin hukuk tanımaz bir biçimde inşaata giriştiğini öne sürerek; 'Böyle bir hassas dönemde, dünyada bir salgın yaşarken su havzalarınıa müdahale edilmesi halk sağlığı sorunudur' dedi. Karabat hukuki olarak İSKİ'ye ait içme suyu havazasında inşaat yapılamayacağını, her türlü girişimin doğrudan İSKİ'ye bildirilmesi gerektiğini ifade etti.

İBB ekipleri nöbet tutuyor
Bölgeye 153 dönümlük kurban kesim alanı dışında farklı yapılar da kurulacağını savunan Karabat; 'İçme suları bugün halk sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Ancak öngörüsüz ve basiretsiz yönetimler su havzalarına zarar verir. Maalesef bugün İBB İstanbul'un önemli bir içme suyu havzasını AK Partili bir belediyeden korumaya çalışıyor. İBB zabıtaları Başakşehir Belediyesi'nin kaçak inşaatını engellemek için bölgede nöbet tutuyor' açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.