İstanbul'da 1000 gün polemiği

İstanbul'da 1000 gün polemiği
AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 3 yıl boyunca süren belediye başkanlığını, “İstanbul'un 1000 Kayıp Günü” başlıklı toplantıyla eleştirdi. İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İmamoğlu için “Guguk kuşu gibi yuva yapmaz, kuluçkaya yatmaz, hizmeti olmaz” dedi. Kabaktepe'nin bu sözlerine yanıt veren İmamoğlu, “Bin kayıp gün diyorlar. Evet kendileri için kayıp günler. Çünkü biz onların çıkarları için değil 16 milyon için çalışıyoruz” diye konuştu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabektepe ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında “1000 Kayıp Gün” tartışması yaşandı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın düzenlediği ve İmamoğlu'nu eleştiren “İstanbul'un 1000 Kayıp Günü” toplantısında konuşan Kabaktepe, İmamoğlu için “guguk kuşu” benzetmesini yaptı. Kabaktepe, “Bilirsiniz guguk kuşları yuva yapmaz, kuluçkaya yatmaz. Yuva yapan bir kuşun yuvasına kendi yumurtasını bırakarak yavrusunu başka kuşa büyüttürür. Başkasının hizmetine konan anlayış ve yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. İmamoğlu, ne yazık ki İstanbul'a değer katacak projeleri üretmekten ziyade rahmetli Kadir ağabey döneminde başlamış projelerin bir kısmını devam ettirmiş ve bitirmiştir” dedi.
 


Bin gün size kayıp millete kazançtır

Kabaktepe'nin sözlerine Küçükçekmece'de yanıt veren Ekrem İmamoğlu ise “Bin Kayıp Gün” başlıklı toplantıyı tiye aldı. İmamoğlu, “Toplantılarının adını, ‘bin kayıp gün’ olarak tariflediklerini duyuyorum sağdan soldan. Evet bu 3 yıl, bu yaklaşık 1000 gün, o toplantıyı düzenleyen arkadaşlar başta olmak üzere, onlara yakın olan bir avuç insan için büyük bir kayıp dönemidir. Çünkü o aklın, o zihniyetin, o bir avuç insanın kişisel menfaatlerinin yakın çemberleri içerisinde olan kurum ya da kişilerin çıkarlarının değil, 16 milyon insanımızın çıkarlarının gözetildiği hizmetleri yapmaya keyifle devam ediyoruz. Bin gün size kayıp, millete kazançtır. İstanbul'u adil, İstanbul'u yeşil, İstanbul'u mutlu, yaratıcı, üretken bir şehir haline getirme konusunda büyük bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.