İstanbul'da mavi alarm

İstanbul'da mavi alarm
İstanbul 3. bölgede hizmet veren mavi otobüsler vatandaşlar için kimi zaman çileye dönüşüyor. Şoförlerin davranışları adeta yolcuları çılgına çeviriyor. Kimi sigara dahi içerken bazıları yaşlıları hor görüyor, bedava ulaşım kartlıları almak istemiyor. Beyaz Masa'ya yapılan şikayetlerin yüksek yüzdesi de mavi otobüslere ait.

burak zihniHalk otobüslerine alternatif olarak 3. bölgede taşımacılık yapan Mavi Marmara Ulaşım A.Ş.'nin araçlarını kullanan şoförler yaptıklarıyla tepki çekiyor. Vardiyasına yetişmek için hız limitini aşanlar, yolcuları balık istifi gibi dizmeye çalışıp aracın tamamını dolduranalar, kimi zaman sigara içenler ve belki de en önemlilerinden yaşlılarla birlikte bebek arabası olan anne babaların binmesi sırasında yaşananlar...

Yolcunun canı can değil
Yenibosna'ya gelen veya ters istikamette seyahata başlayan aracın şoförü sadece saatinde gitmenin hesabını yapıyor. Bunun için de her şey mübah. Kaldırımların üstünden gitmek de benzinliğin içinden geçmek de ya da TÜYAP yokuşundan son sürat inmek de. Tabi birçok kaza da bu sırada atlatlıyor veya yaşanıyor. Dakikalarına göre kimi zamanda bir durakta da olduğundan fazla bekleme yapıp yolcuların zamanlarından çalıyorlar.

Yaşlılara tolerans yok
Birçok şoför özellikle ücretsiz kartla binen yolculara adeta cephe açmış gibi. Gördüklerinde yüzleri ekşiyor. Kimi zaman yüzlerine dahi bakmadan yollarına devam ediyorlar ya da ters cevap veriyor. Halk hakkını kullanırken dahi çekiniyor ya da bu tutumla çileden çıkıyor. Çocuk arabalı olanların otobüse binmesi ise neredeyse imkansız. Bilhassa mesai saatlerine denk gelen zaman dilimlerinde bindiyseniz aracın arka kısmında işgal edeceğiniz yer olarak tepkiye göğüs germek gerekiyor.

Mavi otobüs

Sigara serbest
Televizyon kanallarından radyolara, internet kanallarından tüm yazılı medyaya birçok kurum ve kuruluş sigaranın zararlarını anlatıyor ancak bazı şoförler için o da yetersiz. Kapalı alanda sigara içmenin zararı ortadayken camı açıp tüttürmenin keyfini yaşayan şoförler onlarca kişinin sağlığını da hiçe sayıyor. Çocuklar da dahil.

Otobüsler küçük
İstanbul nüfusunun büyük bir bölümünün yaşadığı 3. bölgede otobüslerin yetersizliği de dikkat çekiyor. Koltuk mesafesi de dar olan araçlarda oturmak dahi zorken tamamının yolcularla doldurulmak istenmesi sorunlara yol açıyor. Oturan insan sayısının en az iki üç katı kadar da ayakta seyahat ediyor. Fakat bu da yetmiyor. Balık istifi gibi olan vatandaşlara şöför her durakta sesleniyor: 'Arkalara doğru yanaşın, yanaşın ağabey!' İstenmeyen yönde bir cevap geldiğinde bazen tartışma da yaşanıyor.

Muavinler de farksız
Bazı şoförler tek çalışırken bazıları da yanında muavinle birlikte hizmet veriyor. Bunların bazıları akraba bazıları arkadaş. Bu kişiler araçta bulunanları organize etmekle sorumlu. Para toplayan muavinler çoğu zaman aracın değil hattın sahibi gibi davranıyor. Kendilerine yolcularla tartışmayı da hak görüyorlar.

Yetkililer de doğruluyor
İstabul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Beyaz Masa'ya her gün binlerce şikayet yağıyor. Sosyal medya ve Whatsapp hattı başta olmak üzere İstanbullular için çalışan Beyaz Masa ekipleri de mavi otobüslerden dolayı çok sayıda şikayet aldıklarını dile getiriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum