Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı: Kadıköy'e beton döktürmeyiz

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı: Kadıköy'e beton döktürmeyiz
Kadıköy’deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, 7 Temmuz’da özelleştirme ihalesine çıkıyor. Marinanın 40 yıllık işletme hakkının verileceği ihaleye Kadıköy Belediyesi de katılacak. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Belediye olarak marinanın işletmesinin bize devredilmesini istedik ama yanıt alamadık. Biz buraya 1 metrekare dahi beton dökülmesine izin vermeyeceğiz” dedi

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 2011 yılından beri özelleştirme kapsamında olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'ndaki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Özelleştirme İdaresi'nin 7 Temmuz'da marinanın 40 yıllık işletme hakkını vermek üzere özelleştirme ihalesine çıkacağını hatırlatan Odabaşı, “Biz Kadıköylüler adına bir metrekare beton yapmadan marina olarak işletmek istiyoruz. Yenilenmesi gerekiyorsa yenileyelim. Bazı alanları kamuya açalım.Ankara'da oturdukları koltuktan Kadıköy'ü yönetemezler. Böyle bir şeye müsaade edemeyiz. Bu yüzden şimdi ihaleye gireceğiz. Biz buraya 1 metrekare dahi beton döktürmeyeceğiz” dedi.

MARİNAYA ÇÖKMELERİNE İZİN VERMEYİZ

Konuyla ilgili yetkili kişilere ulaşamadıklarını da aktaran Odabaşı, “Özelleştirme İdaresi Başkanı desin ki ‘Biz buraya 40-50 bin metrekare inşaat yapmayacağız.Marinayı genişletmek için Kalamış Parkı'nın bir bölümüne el koymayacağız.' Arıyoruz telefonlarımıza da çıkmıyorlar. Daha önce iptal edilen planlara göre marinayı genişletmek için Kalamış Parkı'nın bir bölümüne giriliyor. Otel yok diyorlar, peki o zaman Kalamış yelken kulübünün arazisini niye özelleştirme kapsamına aldınız? Oraya ne yapacaklarını açıklamıyorlar. Marinalara çökme gibi bir kavram var Türkiye'de. Biz bu marinaya çökmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.