Kadıköy'de provokasyon! PKK lehine slogan attılar: 34 gözaltı

Kadıköy'de provokasyon! PKK lehine slogan attılar: 34 gözaltı
Kuzey Irak'ta 4 şehit haberinin geldiği gün, HDP’li milletvekillerinin çağrısıyla, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için Kadıköy'de yürüyüş düzenledi. HDP'li vekillerinde katıldığı yürüyüşte PKK lehine sloganlar atıldı. Polis ekiplerince 34 kişi gözaltına alındı.

HDP, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için 'Gemlik Yürüyüşü' adı altında bir organizasyon düzenlendi. Kadıköy'de toplanan kalabalık PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için sloganlar attı. Yürüyüşe HDP'li vekiller de katıldı. Öcalan lehine sloganlar atan gruba polis müdahale etti. Gruptan 34 kişi gözaltına alındı. Gruba liderlik eden HDP Batman Milletvekili Ayşe Başaran ve HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca polise direnmeye çalıştı. HDP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise “Sayın Öcalan şahsında geliştirilen ve tüm toplumu tecrit eden AKP-MHP siyasetine karşı Kadıköy'ün tüm sokaklarında özgürlük için alanlardaydık” denildi.


SEÇİM SÜRECİNE GİRERKEN ÇOĞALACAKLAR

İstanbul'un göbeğinde terör örgütü elebaşı lehinde slogan atılması sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Kısa bir süre önce Memleket Partisi'nden istifa eden asker kökenli Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “4 şehidimizin olduğu gün bebek katili, PKK elebaşı Abdullah Öcalan için bugün Kadıköy’de atılan sloganlar. 'İktidarı biz belirleyeceğiz!' diyen bu zihniyetten çok onları şımartanlara kızmalı” tepkisini gösterdi. İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ise “Provokasyon! 4 şehidimizin olduğu gün hain terör örgütü elebaşısı lehine slogan atan bu şerefsizler seçim sürecine girerken daha da çoğalacaklar. Provokasyona gelmeyelim. Bu durumdan nemalanacaklar var” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.