Kara tren gecikir belki hiç gelmez!

Kara tren gecikir belki hiç gelmez!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “Çin’e tren gönderiyoruz” diyerek törenine katıldığı, İstanbul'dan yola çıkan "İlk ihracat treninin" aslında Çin'e gitmediği öğrenildi. Çerkezköy’deki BSH firmasının vagonlarına buzdolabı yüklü konteynerler yüklenerek oluşturulan tren Kazlıçeşme istasyonuna getirilmiş, Bakan Karaismailoğlu’na, tören yaptırılmıştı

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Çin'e ihraç ürün taşıyacağı bildirilen 'ilk ihracat treni'nin Halkalı Garı'na geri getirildiğini açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, trenin, Türkiye'de 2 bin 323 kilometre, Gürcistan'da 220 kilometre, Azerbaycan'da 430 kilometre, Hazar Denizi'nde 420 kilometre, Kazakistan'da 3 bin 200 kilometre ve Çin'de 2 bin 100 kilometre olmak üzere toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat edeceğini söylemişti. Ancak Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan yapılan açıklama ile trenin Çin'e gitmediği, Marmaray’dan geçirilmesinin ardından Maltepe istasyonunda üstüne asılı pankartların sökülerek geri Halkalı Gar’a getirildiği ortaya çıktı.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU ŞOV UĞRUNA YANILTILDI

BTS'den yapılan açıklamada "Çin’e yollanan bir ihracat treni aslında yok ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bir şov uğruna yanıltılması var" denildi. Açıklamada, Çerkezköy’deki BSH firmasının vagonlarına buzdolabı yüklü konteynerler yüklenerek oluşturulan trenin Kazlıçeşme istasyonuna getirildiği belirtilerek, "Bakan Adil Karaismailoğlu’nun yanıltılmasının yanında, Dışişleri Bakanlığı’nın da bu yanıltıcı haberi paylaşması nedeni ile uluslararası kamuoyu nezdinde ülkemizi zor durumda bırakmıştır" ifadeleri yer aldı. Açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı göreve çağrılarak kurumu zarara uğratanlar hakkında gerekli işlemin yapılması talep edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treninin İstanbul'dan yola çıkacağını duyurmuştu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Marmaray'dan geçerek Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı ve Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor üzerinden Çin'e ulaşacak trenin, 8 bin 693 kilometre yol alıp, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin'e 12 günde ulaştıracağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.