Kiralık huzur!

Kiralık huzur!
Avcılar Belediyesi tarafından ısrarla kiraya verilmek istenen huzurevi 2. kez Meclis'e takıldı. CHP'li 8 üye toplantıya katılmayınca kiralama teklifi oy çokluğuyla rafa kaldırıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Ali Rıza Aydın, mevcut belediye yönetimimnin yüzde 95'i yapılmış bir binayı tamamlayamadığını ve elinden çıkarmaya çalıştığını belirterek, “Bu Avcılar için kara bir lekedir” yorumunu yaptı

Avcılar Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı ikinci oturumu Handan Toprak başkanlığında yapıldı. 14 dakikada biten meclis toplantısında Mustafa Değirmenci döneminde yapımına başlanan huzur evi binasının kiraya verilmesi görüşüldü. CHP Grubu'nun toplantıya bir saat geç gelmesi AK Partililerin tepkisine neden oldu. Belediye Başkanı Handan Toprak yaşanan gecikmeden dolayı özür diledi. Toplantıya AK Parti'den 1, CHP'den 8 meclis üyesi katılmadı.

Tartışmalı madde reddedildi
Meclisin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Handan Toprak, belediye tarafından yapılan huzur evinin 29 yıllığına kiraya verilmesini gündeme getirdi. Yapılan oylamada tartışılan gündem AK Partililerin oylarıyla reddedildi. AK Parti grubu ilgili maddeye bir de şerh koydu. Damga'ya konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ali Rıza Aydın, "Özellikle bugünkü meclisin bir saat geç başlaması bizim bu grubumuza yapılan bir saygısızlıktır" dedi. 
Avcılar için kara bir leke
Kiraya verilmek istenen huzur evi binasını da değerlendiren Aydın, "Yıllar önce yapımına başlanan bu binanın yüzde 95'i tamamlanmış durumda. Yüzde 95'i bitirilmiş bir tesisin kiralanması için gelen teklifler geçmişte müdürlüğe iade edildi. Bugün de 29 yıllığına kiraya vermek için teklif getirmişler. Biz buna grup olarak ret oyu verdik" açıklamasını yaptı. Avcılar ve Avcılar halkının menfaatine bir karar verdiklerini dile getiren Aydın, "Bundan sonra da teklifimizi sunacağız. Biz her zaman Avcılar'a eserler kazandırmaktan yanayız. Son 4 yılda Avcılar'a ne kazandırıldı? Bu Avcılar tarihinde kara bir lekedir" dedi.

Belediyenin beceriksizliği
Ak Partili Süleyman Çelik ise Avcılar Belediyesi'nin yüzde 95'i bitirilmiş bir tesisi 4 yılda tamamlayamadığını belirterek, "Avcılar'ın malı Avcılar insanına kalsın sözü ile yola çıktık. Kiraya verilmek istenen huzur evi çok güzel bir tesis. 4 bin metrekare kapalı alanı olan,150 yaşlı vatandaşımızın dinlenebileceği bir yer. Burası İller Bankası'ndan gelen paralar ile yapılmıştır. Buraya harcanan para Avcılar Belediyesi'nin bütçesinden çıkımış bir para değildir. Bu güzel tesisin 4 yıldan beri yarım kalan yüzde 5'lik kısmı maalesef belediye tarafından yapılamamıştır. Bu belediyenin beceriksizliğidir" açıklamasını yaptı. YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum