Köprüden önceki son çıkış

Köprüden önceki son çıkış
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP içerisinde başlattığı değişim tartışması her geçen gün büyürken, saflar da netleşmeye başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP içerisinde başlattığı değişim tartışması her geçen gün büyürken, saflar da netleşmeye başladı. Özgür Özel'in adaylık çıkışı, Bülent Tezcan'ın eleştirileri gündemde yerini korurken CHP Genel Başkanlığı için adı dgeçen en güçlü isim İmamoğlu'nun son günlerde sessiz kalması dikkat çekti.

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerinde TBMM'de çoğunluk sağlanamaması, 28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimininde de 4 puan farkla kaybedilmesi CHP'de değişim tartışmalarını da beraberinde getirdi. Ekrem İmamoğlu'nun değişim fitilini ateşlemesinin ardından Özgür Özel adaylık sinyali verirken, partinin önde gelen isimlerinden Bülent Tezcan ve Engin Altay da değişimden yana saf tuttu. Bu süreçte İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu birçok kez bir araya gelse de değişim konusunda mutabık kalamadı. Bu arada Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan Toprak ve Bülent Kuşoğlu gibi isimler de Kılıçdaroğlu'nun arkasında sıralanadı.

EKREM İMAMOĞLU ÇIKIP ADAYLIĞINI AÇIKLAMALI

Değişim tartışmasını başlatmasının ardından net olmadığı için eleştirilen Ekrem İmamoğlu'nun, son günlerde sessiz kalması ise dikkat çekti. Köşe yazısında CHP'de başlayan değişim tartışmasını değerlediren Mehmet Mert, İmamoğlu'nun açık bir şekilde adaylığını ilan etmesi gerektiğini vurguladı. İmamoğlu'nun, “Ben CHP'nin genel başkanlığına adayım” diye haykırması gerektiğini savunan Mert, “İmamoğlu, bu günlerde CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamaz ise bu kendisi için köprüden önce son çıkış olur. Kurultayda Kılıçdaroğlu yine kazanır, 2024 yerel seçimlerinde İmamoğlu aday olsa bile İstanbul'u kazanma ihtimali zayıflar” yorumunu yaptı.

Mehmet Mert'in köşe yazsısı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.