Mesut Üner: Baki olan hizmettir

Mesut Üner: Baki olan hizmettir
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner Kurban Bayramı boyunca mahalle mahalle gezerek, hem yapılan hizmetleri yerinde inceledi, hem de vatandaşların yapılan hizmetler ile ilgili düşüncelerini ve taleplerini dinledi. Üner, "Halkımıza söz verdik. Çatalca'ya çağ atlatacağız" dedi

Çatalca’da Kurban Bayramı boyunca  mahalleleri gezerek vatandaşlar ile hem bayramlaşan hem de yeni hizmet taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Mesut Üner Damga'ya konuştu. Üner, "İlçe merkezimizdeki yapımı devam eden Millet Bahçesi, Cumhuriyet Meydanı Yenileme Projesi ve Yer altı Otoparkı hizmetlerimizi dört gözle bekleyenlerin sadece ilçe merkezinde oturan vatandaşlarımız olmadığını en uzak mahallelerimizdeki vatandaşlarımız ile konuşurken bile görüyoruz. Mahallelerimizi gezerken kendi kendime diyorum ki ‘Verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu bizlere yaşatan Allah’a şükürler olsun.’ Binkılıç yani Atatürk ve Fatih Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımız için yaptığımız düğün salonu dillere destan bir salon olmuş. Yine bu mahallemizde yaptığımız mezbaha aynı şekilde. Kaldırım ve çevre düzenlemeleri ile Binkılıç’ın çehresini değiştirmişiz. Şimdi Binkılıç gençleri için stadyum ve soyunma odalarını elden geçiriyoruz. Karamandere Mahallesi'nde de muhtarımızın ve halkımızın talepleri doğrultusunda yeni düğün salonu ve halı saha çalışmalarımızı tamamladık. Bayanlarımız için spor aletleri ve çocuklarımız için yeni oyun grupları ile burada da yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz" dedi. 


Fark ettirmeden izledim

Hisarbeyli Mahallesi'nde de meydan çalışması yaptıklarını dile getiren Üner, "Başakköy Mahallesi'nde yine meydan çalışması gerçekleştirdik. Aynı şekilde bayram boyunca halkımızın buraları tercih etmeleri ne kadar doğru işler yaptığımızın kanıtıdır. Çiftlikköy Mahallesi'nde Atatürk Anıtı'nın önünde fotoğraf çektirenleri izledim kimseye fark ettirmeden. Atıl ve bakımsız bir halde olan Atatürk Anıtı'mızı insanların hatıra fotoğrafı çektirebilecek bir hale getirmek ve ilçemize misafir olarak gelenlerin bile araçları ile durup fotoğraf çektirmesini izlemek, dediğim gibi ayrı bir hizmet aşkı veriyor insana. Hele ki Çiftlikköy Meydanı, uzun yıllar belde olmuş, 2009’dan bu yana mahalle olan bu mahallemize yaptığımız meydan düzenlemesi sonrası, her gittiğimizde kadınından erkeğine, çocuğundan gencine yolumuzu çevirip teşekkür edenler, bize hep daha fazla hizmet etme dopingi aşılıyor. Çocuklarımız ve kadınlarımız için yaptığımız yaşam alanında da Çiftlikköylü hemşerilerimizi yoğun bir şekilde görüyoruz. Çanakça Mahallesi'nde yaptığımız ve çok az bir çalışmasının kaldığı Çanakça Mahallesi Sosyal Tesis Alanı da inanıyorum ki tüm çevre mahallelerinin ve hatta tüm İstanbul’un tercih edilen bir sosyal alanı haline gelecek. Tüm bu yukarıda saydıklarımı ben gördükçe mutlu oluyorum. Bu yaptıklarımızı ne ben, ne bu hizmetlerde taş döşeyen de olsa, ağaç diken de olsa sırtına alıp götürmeyecek. Gelecek nesillerimize bırakacağımız eserler bunlar. Bugün ben olurum yarın falanca kişi, ama aşkı Millet olanın derdi hizmet olur! Bunu her platformda söylüyorum. Ben çok süslü kelimeler kurmasını bilmem, ama bu millete hizmetkar olmayı ve hizmet yapmayı iyi bilirim" diye konuştu. 


İnsan hayal kurmalı

Üner ilçe merkezi ve gelecek ile ilgili projeler için de "Her zaman ifade ettiğim bir şey var. Hayal! İnsan hayal edebilmeli önce. Hayaller kurmalı. Ve bu hayallerin içerisinde projeye dönebilecekleri elemeli. Çatalca  hayallerin projeye dönebilmesi için elinizde bulunan bir altın kase. Çok dağıldın, çok açıldın, hepsi bir arada bir çok proje yapım aşamasında’ diyorlar. Evet doğrudur. Çatalca hizmete aç bir ilçe. Uzun yıllardır, kaldırım boyamaktan öte gidilemeyen bil ilçe. Bugün bu kadar hizmetin aynı anda sürüyor olması bazı kesimleri rahatsız edebilir ama ben halkımızın yüzde 80’inden fazlasının bu hizmetlerin açılmasını beklediğini biliyorum. Yıllardır bu ilçede sosyal mekanların ve sosyal alanların olmadığını, gençlerimizin, kadınlarımızın ve çocuklarımızın yaşam alanlarına ihtiyacı var diyorduk. Daha tam anlamı ile açmadığımız ve yakında açılışı ile taçlandıracağımız "Cem Kara Yaşam Vadisi" kimi zaman gün içerisinde binleri bulan vatandaşlarımızı ağırlıyor. Hizmete açız derken bunu söylüyorum. Ben ve ailem hiç yoksa haftada en az iki sefer bu alanda vatandaşlarımız ile birlikte aynı havayı soluyoruz" açıklamasını yaptı. 


Parmakla gösterecekler

"Daha düne kadar bu ilçe halkı başka ilçelerin yaşam alanlarına gitme gereksinimi duyuyordu" diyen Üner, "Cem Kara Yaşam Vadisi içerisinde oturan gençlerimiz, ailelerimiz sohbet esansında "Falanca ilçeye gidiyorduk. Artık burada nefes alıyoruz" dedikleri an, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anlıyorum. Yine çok kısa bir süre sonrasında faaliyete geçecek olan Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi içerisindeki sosyal alanları ile 39 ilçe arasında parmakla gösterilecek bir yaşam alanı, sosyal mekan olacak. Cumhuriyet Meydanı Yenileme Çalışması ve Katlı Otopark Projesi de tamamlandığında, şehrin göbeğinde binleri ağırlayabilecek kapasitede yaşam alanına sahip bir Çatalca karşımıza çıkacak. Bu hizmetler tamamlandığında ilçemizin çehresi ve sosyal yapısı da dillere destan bir hale gelecek" ifadelerini kullandı. 


Her şey planlı projeli

Çatalca Belediyesi Çağlayan Ege İşhanı’nın boşaltılması, Mareşal Fevzi Çakmak Mesire Alanı ve Ferhatpaşa ve Kaleiçi Mahalleleri Bayır Mevkilerindeki TOKİ Çalışması ile ilgili de gazetemize açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mesut Üner, "Çatalca Belediyesi'nde artık her şey projeli ve planlı bir şekilde yürüyor. Çağlayan Ege İşhanı benim için öncelikli projelerden bir tanesi idi. 1999 depreminden bu yana bu binada bulunanların canlarının güvenliği kesinlikle yoktu. Yapılan tüm testlerde binanın depreme dayanıksız olduğu raporları vardı. Yasal süreçler gereği boşaltılması konusunu çözdük. Şimdi yıkımını gerçekleştireceğiz. Bu süreç içerisinde tüm Çatalca halkımız ile yeni yapılacak binanın tüm projesini paylaşacağız. Atatürk Parkı'nın alt tarafında yeni bir kültür merkezi ve ticaret alanı projemiz mevcut. Onu da inşallah bu süreçte yapım aşamasına getirmeyi hedefliyoruz. Mareşal Fevzi Çakmak Mesire Alanı'nın tahsisini Çatalca Belediyemize aldık. Ve bu alanda da sosyal tesis ile açık yüzme havuzumuzu yapacağız. Yüzme havuzu ve yaşam alanları projemizi kısa bir süre içerisinde faaliyete geçirmek istiyoruz. Özellikle Roman vatandaşlarımızın ikamet ettikleri bayır mahallelerimizde TOKİ tarafından yerinde dönüşüm ile ilgili çalışmalar sürüyor. Onunla ilgili müjdeyi de kısa süre içerisinde vereceğim. Fakat tüm halkımız bilsin ki benim günümün 24 saati neredeyse Çatalca için, Çatalca halkına hizmet için geçiyor. Bu koltuklar gelir geçer, bu ilçe halkına, ilçe gençliğine ve gelecek nesillere bir şeyler bırakabilmek benim tek derdim" dedi.


Kötülüklere karşı spor

Spor alanlarında da son yılların bir hayli kapsamlı hizmetlerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Üner, "Ben sporcuyum. Bu ilçede benimle beraber uzun yıllar futbol oynayan, spor yapan arkadaşlarım oldu. Eşim de basketbolcudur. Gençlik yıllarımda ben ve tüm sporcu arkadaşlarım çok zorluklar çektik. Hep şunu derdik "Elimizden tutan olsa" inanın bu sözü söyleyen bu ilçede şu an yaşı 40’ı aşmış yüzlerde insan var. Bizim çocuklarımız, bizim torunlarımız bu sözü asla kurmayacaklar diyerek bir proje hayal ettim. Projenin ismi "Spor Akademisi." Bu projenin ilk adımlarını "Spor Okulları" ile attık. İlk başlarda bu spor okullarına talep bin civarlarında idi. Pandemiye rağmen bugün Çatalca Belediyesi Spor Okulları'na kayıtlı 4 bine yakın evladımız var. Spor okullarımız devam ederken bizler bu ilçeye, bu ilçe halkına yakışır bir Spor Adası Projesi başlattık. İçerisinde futbol sahası, çok amaçlı kapalı salonu, Etüt Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu ve kafeteryaları olan bir projeyi hayata geçirdik. Ben her zaman tek bir şeyi savunuyorum. Spor ile meşgul olan çocuklar, her konuda aktif ve sosyal anlamda kendileri geliştirmiş genç bireyler olarak gelecekte söz sahibi yetişkinlere dönebilecek bir nesil olacaklar. Spor Adası Projesi benim en büyük hayallerimden bir tanesi. Bittiği gün bu ilçede uzun yıllar önce spor ile uğraşmış ama bir nevi sahipsiz kalmış olan tüm arkadaşlarımız ile buranın kurdelesini keseceğiz" bilgisini verdi. 


Bizi onurlandıracaklar

Açıklamasını, "Biz yokluklar içerisinde, toprak ve toz içerisinde spor yapmaya çalışmış nesiller olarak gelecek nesillerimize asla bunları yaşatmayacağız" şeklinde sürdüren Üner, "Ben spor yapmak istiyorum, sporcu olmak istiyorum diyen ne kadar evladımız kardeşimiz varsa bırakın elinden tutmayı, onu sırtımızda taşıyarak en güzel yerlere getireceğiz. Dünya çapında sporcu olmaları için gecemizi gündüzümüze katacağız. Bugün güreşte, karatede, tekvandoda, futbolda çok güzel işler başaran sporcularımız var. İnşallah yeni kurduğumuz Çatalca Belediyesi Kadın Futbol Takımı, basketbol ve voleybol takımlarımız da yakın süreçte başarılara imza atacaklar. Spor ile büyüyen çocuklar, madalyalar ile ilçemizi onurlandıracaklar. Kısa zaman içerisinde yüzme okulumuzu da faal hale getireceğiz. Yüzme okulumuzun öğrencilerinden de başarılar bekliyorum" açıklamasında bulundu. 


GENÇLERİN ELİNDEN TUTTUK
 

Sürekli Eğitim Merkezi'nin başarılı bir proje olduğunun altını çizen Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "Benim ilçemde o kadar başarılı, o kadar en iyi üniversiteleri hak eden evlatlarımız var ki. Ancak maddi imkansızlıklar sebebi ile ek ders ya da dershane eğitimi alamadıkları için diğer sınava giren öğrenciler ile eşit şartlarda olmadıkları için mağdur oluyorlar. Biz şu an bu ilçe gençleri için Sürekli Eğitim Merkezi adı altında bir proje başlattık. Geçen yıl bu proje ilk meyvelerini vermişti. Bu sene katılım çok daha fazla oldu. 12. sınıf ve 8. sınıflar olmak üzere iki kısıma ayırdık. Onların başarılarına bir nebze de olsa da katkıda bulunabilmek bizim için en büyük hedef. Bu sene hem 8. sınıf, hem de 12. sınıf olan kardeşlerimizden beklentim çok daha fazla. Pandemi bu gibi bir çok projemizi aksattı ama inşallah gelecek yıllarda bunu çok daha fazlası ile geliştireceğiz. Tüm ilçelere örnek olacak bir proje haline getireceğiz" dedi. 


KİMSEYİ GERİ ÇEVİRMEDİK

Sosyal Belediyecilik noktasında da hizmetlerini gazetemiz ile paylaşan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "Ben aslında bu tür konuların haber yapılması taraftarı değilim. Fakat sadece şu bilinsin ki, ihtiyaç sahibi hiçbir vatandaşımız belediyenin kapısından asla geri çevrilmez. Bunun talimatını tüm birimlerimize verdim. Engelli kardeşlerimiz, yaşça büyüklerimiz, ilçemize yeni taşınan komşularımız, yeni doğan bebekleri olan vatandaşlarımız. Bu gibi birçok noktada Çatalca Belediyesi olarak vatandaşımızın kapısını çalıyoruz. Çatalca Belediyesi Halkla İlişkiler Birimini tam faal halde çalıştırıyoruz. Buradan kalem kalem yapılanları açıklamak çok hoş olmayacaktır. Ama dediğim gibi bilinsin ki gerçekten nerede bir ihtiyaç sahibi var ise biz Çatalca Belediyesi olarak anında yanındayız" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.