Namaz kıldığım için FETÖ iftirası atıldı

Namaz kıldığım için FETÖ iftirası atıldı
Görevden uzaklaştırılan belediye başkanları arasında bulunan CHP’li Murat Hazinedar, İdare Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulunduğu halde 10 aydır ilk duruşmasının yapılmamasını Türkiye’deki hukukun adil işlememesine bağladı.

Süreçle ilgili Damga’nın sorularını yanıtlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, görevden uzaklaştırılma nedeninin ilk adresi olarak parti içi muhalefeti gösterdi. Hazinedar, CHP’deki bazı grupların yalan ve iftiraya dayalı bir kampanya yürüterek kendisine komplo kurduğundan bahsettikten sonra, "Beni, içimizdeki bazı çeteciler itibarsızlaştırmaya çalıştı” şeklinde ifadeler kullandı.

Bu CHP’de tutmaz
Hayatı boyunca cemaat ve benzeri yapılanmalara karşı mücadele ettiğini belirten Murat Hazinedar, kendisinin FETÖ ile ilişkilendirilmesiyle alakalı soruya ise “CHP’ye, CHP’lilere her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz. Aklınıza ne geliyorsa söyleyebilirsiniz. Ama FETÖ'cü ya da bölücü yakıştırmasını asla yapamazsınız. Bu CHP’de tutmaz. Çünkü CHP, bu yapılarla mücadele eden bir partidir. Benimle ilgili FETÖ iddiası ise sosyal demokrat birinin beş vakit namaz kılmasını garipsemelerinden ibaret” açıklamasıyla yanıt verdi. Hazinedar, sözlerini, “Benimle ilgili ortaya FETÖ iddiası attılar. FETÖ davalarının hemen hemen hepsi bitti, benim ifademi bile alan yok” diyerek sürdürdü.

Bilek güreşi yapacak değilim
İhalelere fesat karıştırdığı gerekçesiyle kendisi hakkında yapılan incelemelerde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanılmadığını ileri süren CHP’li Hazinedar, 2019 yerel seçimlerine yönelik adaylık başvurusunda bulunmayacağını da sözlerine ekledi. Türkiye’deki hukukun düzgün işlemediğini, görevden uzaklaştırılmasının ise bunun en net örneklerinden birisi olduğuna değinen Hazinedar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, teröre bulaşmış kişilerin yerel seçimleri kazanması halinde yerlerine kayyum atanacağı yönündeki beyanatını ise “Cumhurbaşkanının bu açıklamasını doğru buluyorum. Kim teröre bulaşmışsa onun hakkında gereğini yapmak zaten onun görevi" diyerek destekledi. Hazinedar, partisinin kendisini yeniden aday göstermesi ve sonrasında seçimi kazanması halinde yine FETÖ’ye kaynak aktardığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırılması ihtimali olup olmadığına ise “Böyle bir şey olursa yapacağım bir şey yok. Devletle bilek güreşi yapacak değilim” tarzında yanıtlar verdi. CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.