ÖLÜMCÜL VİRÜS KAPIYA DAYANDI

ÖLÜMCÜL VİRÜS  KAPIYA DAYANDI
Çin'de başlayan ve dünyanın birçok ülkesine sıçrayan yeni tip Corona virüsü nedeniyle İran'da 5 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Sağlık Bakanlığı, sınır kapısındaki güvenlik önlemlerini artırdı. Rize'de bir kişide Corana virüsü görüldüğü ve Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesi'nde karantinaya alındığı iddia edildi

RİZE'DE BİR KİŞİDE CORANA VİRÜS OLDUĞUĞU İDDİA EDİLDİ

Çin’in Wuhan kentinde ilk olarak görülen yeni tip Corona virüsünün görüldüğü ülke sayısı 30’a yaklaştı. Virüse maruz kalan 76 bin 775 kişinden 2 bin 361’inin hayatını kaybettiği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsün Türkiye’de görülmediğini açıkladı. Ancak, sınır komuşusu olduğumuz İran’da şu an itibariyle 18 kişide tespit edilen Covid-19’un 5 can aldığı açıklandı. Yaşanan bu ölümlerin ardından İranlı mevkidaşıyla görüşen Sağlık Bakanı Koca, sınır kapılarında tedbir aldıklarını duyurdu. Bu arada Rize'de bir kişide Corana virüsü tespit edildiği ve Trabzon'daki araştırma hastanesinde karantiya alındığı iddia edildi.

KAPILARA ATEŞ ÖLÇER VE TERMAL KAMERA YERLEŞTİRİLDİ

İran, Mısır, İsrail. BAE, Almanya ve Fillandiya'da başgösteren virüs Sağlık Bakanlığını harekete geçirirken sınır kapılarına ateş ölçer ve termal kamera yerleştirildi. Türkiye'ye İran üzerinden giren göçmenler için de sıkı bir takip başlatıldı. Özellikle Afganistan ve Pakistan'dan gelen göçmenlerin İran üzerinden Türkiye'ye giriş yaptıkları vurgulandı. Bu sebeple, İran’da görülen yeni tip Corona virüsünün kaçak göçmenler yoluyla ülkemize sıçrama ihtimalini artırması endişeye sebep oldu. Göç İdaresi verilerine göre, geçtiğimiz yıl tüm illerde yapılan çalışmalarda 201 bin 437 Afgan, 71 bin 645 Pakistanlı, 8 bin 753 kaçak İranlı yakalandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.