Ölümü şaka mı sanıyorsunuz?

Ölümü şaka mı sanıyorsunuz?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "İstanbul'da son bir hafta içinde vaka artış oranı yüzde 62" açıklamasının ardından peş peşe uyarılar geldi. Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, "Bu bir şaka değil. Henüz hastanelerde yer olması sizleri rahatlığa sevk etmesin. Anında dolabilir. Niye hala tedbirlere uymuyorsunuz?" diye sordu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı İstanbul'un korana tablosu herkesi korkuttu. İstanbul’daki vaka artışının geçen ayın ortalamasından yüzde 85 fazla olduğunu söyleyen Koca, "Oran, 16 buçuk milyon nüfusla birlikte düşünüldüğünde korkutucudur. İstanbul’da durumu kontrol altına alamazsak, salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır" uyarısını yaptı. Koca, "İstanbul'da son 1 hafta içinde vaka artış oranı yüzde 62. Büyükçekmece yüzde 123, Sarıyer yüzde 120, Bakırköy yüzde 104, Beylikdüzü yüzde 104, Bayrampaşa yüzde 99, Şişli yüzde 98, Kağıthane yüzde 89, Tuzla, Sancaktepe, Beykoz şeklinde gidiyor" bilgisini verdi.


NİYE HALA TEDBİRLERE UYMUYORSUNUZ?

Fahrettin Koca'nın açıklamalarının ardından Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, "Bu bir şaka değil" yorumunu yaptı. "Mümkün olduğunca sokağa az çıkalım" uyarısnı yapan Tükek, "Henüz hastanelerde yer olması sizleri rahatlığa sevk etmesin. Anında dolabilir. Hiç bu kadar yoğun olduğumuz bir dönemi yaşamadık. Sıkıntıyı, hasta olanlar ve sağlıkçılar çekiyor. Niye hala tedbirlere uymuyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Recep Öztürk de "İstanbul'da yaşayanlar Türkiye'nin diğer illerine göre daha risk altında. Yani, sağlam görülen bir kişiyle temas ettiğimizde bulaş riski bu hastalığın daha az görüldüğü bir ile göre en az 2 kat fazla" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.